Perjantai, Marraskuu 24, 2017, 18:09

Rallin Historic Rally Trophy -sarjan toinen osakilpailu ajetaan 10. helmikuuta 2018 Alavuden, Ähtärin ja Kuortaneen Urheiluautoilijoiden järjestämän Autopirtti-rallin merkeissä.

Seurojen järjestämistä omista ralleistaan on jokunen vuosi, mutta vuonna 2016 Alavuden ja Töysän alueella ajettiin Pohjanmaa Ralli ry:n toimesta historic-ralli.

Alavuden UA kuuluu myös Pohjanmaa Ralli ry:een. Historic-luokkien lisäksi on luokkia yleiselle sekä A- ja B-junioreille.

Historic-nuottiluokkien lisäksi nuotista ajamiseen on mahdollisuus myös yleisen luokan ja juniorikilpailijoilla. Kilpailussa on mukana myös BMW Xtreme Rally, Aircooled VW sekä Tasanopeus-sarja.

Ennakkotutustuminen tapahtuu perjantaina 9.2. Siis kaikille jotain. Ilmoittautuminen ralliin päättyy 30.1. Tiedoksi rallikansalle, että ko. viikonvaihteena alueen majoitukset ovat vähissä toisen tapahtuman vuoksi.

Autopirtti-rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 67 km. Kaikki erikoiskokeet ajetaan vain kertaalleen. Nyt on tarjolla uutta rallitietä, sillä kolmen kunnan alueella ajettavia erikoiskokeita monikaan nykykuljettaja ei ole ajanut. Edellisen kerran rallia Ähtärin alueella on ajettu 2000-luvun alussa.

Rallin pääyhteistyökumppani Autopirtti on Ähtärissä 18-tien varrella oleva lounas- ja kahvilayritys. Yrittäjinä ovat todelliset autourheiluihmiset Hanna ja Timo Niemenmaa. Autopirtti toimii myös tämän rallin kilpailukeskuksena. Huoltoparkkina toimii REMU-yrityksen alue Ähtärissä.

Teksti: Vesa Rauhala


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2712050