Keskiviikko, Marraskuu 8, 2017, 18:58

Historic-rallien EM-sarjan päätöskisa viikonloppuna Saksassa

Yhdeksän osakilpailun EM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan itäisessä Saksassa, lähellä Puolan rajaa Lausitz Rallyen merkeissä viikonloppuna. Suomesta Saksaan lähti seitsemän autokuntaa. EM-mitalia vahvimmin vielä jahtaavat Pentti Veikkanen–Timo Jaakkola sekä Sverre Norrgård.

Hyvinkääläisellä Pentti Veikkasella ja Timo Jaakkolalla kartanlukijoiden puolella on mahdollisuus jopa EM-mestaruuteen, mutta Saksan Lausitz Rallye olisi voitettava. Pahin vastustaja on italialainen Lucio Da Zanche, joka vaihtoi kategoriaa ja tuli Veikkasen kanssakilpailijaksi kategoriaa johtava Maurizio Pagellan kalustolla.

Kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan kuuden parhaan kisan tulos. Italialainen Pagella johtaa kolmella pisteellä, eikä hän ollut mukana edellisessä, Unkarin osakisassakaan. Kun Veikkanen keskeytti Unkarissa, pistetilanne säilyi kärkikaksikon välillä täsmälleen samana.  Veikkasella on pisteet jo seitsemästä kisasta, ja huonoin pistemäärä kuudesta kisasta on tällä hetkellä 10. Voitto Saksassa saattaa tuoda 15 pistettä, joten Veikkanen pystyy omaa saldoaan parantamaan viidellä pisteellä, ja menee siinä tapauksessa Pagellan edelle kahdella pisteellä. Da Zanchen ainoa tavoite lienee ”syödä” Veikkaselta pisteitä.
”Auto on remontoitu ja tarkistettu nyt tavallistakin huolellisemmin. Kiva päästä soralle ajamaan ja toivotaan, että pystymme kukistamaan Da Zanchen. Se ainakin on tavoitteemme”, paljasti Veikkanen ennen Saksaan lähtöään. Mitaleille kaksikko Veikkanen–Jaakkola kuitenkin yltää. Tässä vaiheessa mitalin väri on vähintään hopeinen.

Kategoriassa 1 Antonio Parisi on jo varmistanut EM-kultansa, eikä Suomen osakisan lisäksi enää osallistunut Unkarin eikä Saksan kisaan. Helsinkiläinen Sverre Norrgård taistelee EM-hopeasta italialaisen Carlo Fioriton kanssa. Tällä hetkellä eroa on viisi pistettä italialaisen hyväksi. Fioritolta pudotetaan heikoin, yhden pisteen kisa pois ja Sverrelta kahden. Joka tapauksessa Norrggård kuitenkin mitalin tältä vuodelta ottaa. Sverren kartturi Enni Mälkönen on jo EM-hopeansa varmistanut. Saksassa Sverrelle nuotteja lukee laihialainen Jouni Saarijärvi.

Kategoriassa 2 Ville Silvasti on myös jo varmistanut EM-hopean eikä ole mukana Saksan kisassa. Silvastin kartturina toiminut Jonne Halttunen ei aivan yltänyt mitaleille, sillä jokunen kisa jäi häneltä kauden aikana väliin. Jonne sijoittunee neljänneksi karttureiden puolella. Ranskalainen Erik Comas on kerännyt riittävästi pisteitä kultamitalia varten, eikä hänkään Suomen kisan lisäksi ollut Unkarissa eikä Saksassa mukana.

Tiimien välisessä kilpailussa italialainen Rododendri Historic Rally Team on jo mestari kerättyään jo tähän mennessä 193 pistettä. Historic Rally Club Finland on yhtä vakuuttavasti tiimien kakkonen 156 pisteellä. Yhteensä 16 tiimiä sai EM-kauden aikana pisteitä.

Saksan Lausitz Ralliin osallistuu myös kategorian 1 pistetaulukossa kuudentena oleva Pekka Anttalainen Antti Hietaniemen kanssa. Muita suomalaispareja ovat Jari Latvala–Kari Mustalahti (Kat4), Mika Turkki–Asko Sairanen (Kat4), Teemu Koivisto–Pasi Kahelin (Kat3) sekä Heikki Viljanen–Antti Pellinen (Kat4).

Ralli alkaa perjantaina iltapäivällä ja päättyy lauantaina myöhään illalla.

-KK


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2712180