Uutiset

Tiistai, Heinäkuu 16, 2019, 13:27

Luokassa 1 Jari Ohrankämmen-Petri Helmikkala napsivat Warrella jälleen maksimimäärän luokkapisteitä. Kaksikko on neljällä voitollaan tässä kategoriassa ainoita, jotka moiseen ovat tällä kaudella yltäneet.

Vieläkin kovasti flunssaisena ajanut Ohrankämmen ei antanut sairauden häiritä, vaan oli tyytyväinen päiväänsä.
”Ihan jees päivä oli, tiet olivat todella makeita. Ekalla pätkällä saatiin edellä lähtenyt kiinni ja jouduttiin pölyssä ajamaan aika pitkään, mutta kaikki meni ok”, kertasi äänensä menettänyt Ohrankämmen.

Kun Antti Heinänen keskeytti ykkösen jälkeen, oli Ohrankämmen luokan ainoana mukana kisassa.

Luokassa 2 Jari Valtaala-Pekka Penttilä Corollalla ajoivat ongelmattoman kisa.
”Ei mitään ongelmia eikä tällä kertaa pahaa vastustakaan. Huimat ja hienot tiet oli tänään”, jutteli Valtaala, joka on pistetaulukossa jaetulla kolmannella sijalla.

Veijo Hänninen-Petri Hänninen joutuivat monenlaisiin ongelmiin Minillään.
”Pikkasen eksyttiin ykkösen ja kakkosen välillä. Rengaskin tyhjeni, aikataulu oli niin tiukka, ettei kerinnyt tankkaamaankaan. Nyt sitten keitti vielä viimeisien pätkien välillä. Tiet olivat kyllä hyvät. Ennakkomerkit eivät näkyneet kunnolla, yhden siiman alle mentiin sen takia”, raportoi savonlinnalainen Hänninen.

Luokan kolmas autokunta: Hannu Sartovuo-Teemu Sartovuo keskeyttivät tekniseen vikaan ykkösellä.

Luokassa 3 oli jälleen hyvät taistelut menossa, kun Oripäästä pois olleet Sakari Salminen sekä Bertil Lindholm olivat jälleen mukana. Oripäähän ei päässyt Juha Mäkitalokaan eikä miestä näkynyt Nokiallakaan. Auto oli aiemmin keskeneräinen eikä kenties valmistunut vielä Nokian kisaankaan.

Bertil Lindholm näytti kaapin paikan jo heti kahdella ekalla pätkällä. Ykkösellä, 14,5 kilometrin pätkällä Lindholm ajoi noin 40 sekunnin pohjat ennen Martti Sarastoa. Jyrki Meronen jäi vielä noin 10 sekuntia lisää. Sakari Salminen ja Jari Honkalatva saivat aikaerokseen noin sekunnin. Juhani Lehtinen oli heti vaikeuksissa, eroa kärkeen tuli jo yli minuutin verran. Lehtinen keskeytti kakkosen jälkeen.

Sarasto onnistui kolmannella pätkällä päihittämään Lindholmin noin viidellä sekunnilla. Lindholmilla oli ongelmia laturin kanssa.
”Onneksi Haimakaisen Ali oli paikan päällä. Ali pisti uuden laturin, jonka saimme Kortelahden Eerolta, toimimaan. Meillä ei varalaturia ollut matkassa”, paljasti Lindholm.

Tauolla Lindholm oli 47,7 sekunnin turvin johdossa ennen Sarastoa. Kolmikko: Meronen, Honkalatva ja Salminen, oli vain vajaan neljän sekunnin sisällä. Ja sekuntitaistelu jatkui. Salminen oli nelosella kolmikosta nopein ja nousi Honkalatvan ohi neljänneksi. Nelosella Honkalatva oli kolmikon nopein, mutta Meronen jäi vähän reilummin. Salminen nousi nyt kolmanneksi kahden sekunnin erolla Honkalatvaan.

Sarasto ajoi pohjat vielä neloselle ja kuutosellekin, mutta Lindholm oli liian kaukana. Maalissa eroa oli 52,7 sekuntia.

Kärkikaksikon takana riitti tiukkaa vääntöä. Viimeisellä pätkällä Honkalatva onnistui vielä nipistämään sekunteja, eroa Salmiseen tuli 9,8 sekuntia, mikä toi Honkalatvalla luokan kolmannen sijan.
”Hauska päivä oli. Ja hyvin tiet kestivät, vaikka kahteen kertaan ajettiin. Ainakin meidän numerolla (6) olivat hyvässä kunnossa. Onnistuttiin vääntämään kisa omaksi voitoksemme ja ollaan kolmansia”, kertasi Honkalatva.

Sakke Salminen Helena-vaimonsa kanssa olivat ”tappiostaan” huolimatta hyvällä tuulella maalissa.
”Käytiin ulkona vikalla pätkällä, suoraan sellaiseen hiekkapenkkaan”, naureskeli Sakke.
”Sakke veti ihan raivopäisesti. Yritin huutaa, että rauhoitu vähän ennen sellaista tiukkenevaa mutkaa. Heinät tuolla etupuskurissa kertovat, mitä tapahtui”, kertasi Helenakin.

Meronen oli viides, Salmisesta noin 16 sekuntia jääneenä.

Luokan 4 ainoa autokunta; Kaj ja Joni Forsberg, ei päässyt ykköstä pitemmälle. Keskeytys tuli teknisen vian vuoksi.

Pistetilanne osakisan 4/6 jälkeen
Top 10
1. Jari Ohrankämmen HRCF luokka 1 Wartburg 353 pisteitä 44
2. Martti Sarasto NHD lk 3 Ford Cortina GT 40 pistettä
3. Kaj Forsberg AnkUA lk 4 BMW 2002 pisteitä 31
3. Jari Valtaala AlavUA lk 2 Toyota Corolla 31 pistettä
5. Antti Heinänen AL-Myrskylä lk 1 Fiat 850 Special 27 pistettä
6. Veijo Hänninen SLUA lk 2 Austin Cooper S 26 pistettä
6. Jari Honkalatva JSAST lk 3 Ford Capri 1600 GT 26 pistettä
8. Sakari Salminen HRCF lk 3 Ford Cortina GT 22 pistettä
9. Bertil Lindholm HRCF lk 3 Ford Cortina Lotus 19 pistettä
10. Hannu Sartovuo HRCF lk 2 Ford Escort GT 18 pistettä

Veteraanisarja
1. Martti Sarasto NHD lk 3 Ford Cortina GT 40 pistettä
2. Veijo Hänninen SLUA lk 2 Austin Cooper S 27 pistettä
3. Sakari Salminen HRCF lk 3 Ford Cortina GT 23 pistettä
4. Bertil Lindholm HRCF lk 3 Ford Cortina Lotus 20 pistettä
5. Reijo Halonen HRCF lk 2 Ford Anglia 1200 pisteitä 8


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 1801260