Uutiset

Tiistai, Toukokuu 17, 2022, 10:58

Viikonlopun lauantaina 21.5.2022 Kotkan UA:n järjestämänä ajetaan Historic Rally Trophy -sarjan 2022 kolmas osakilpailu. EK-kilometrejä on luvassa 83ja erikoiskokeita yhteensä viisi, joista kaksi ajetaan kahteen kertaan.

Kilpailukeskus on Harjun Oppimiskeskus Virolahdella ja erikoiskokeita ajetaan Miehikkälän ympäristössä. Kotkasta Harjuun on noin tunnin ajomatka.

Silmiinpistävää KaakkoisRallin osanottajaluetteloa silmäillessä on, että uusia, sarjaan osallistumisen 2022 vasta tänä viikonloppuna aloittavia on todella runsaasti. Tokihan mestaruudesta ja mitaleista ajavia on täälläkin, mutta nyt on erityisen vaikea ennakkoon veikata tai arvioida, miten helposti tai vaikeasti pistetaulukon kärjessä olevien pistepussi luokittain kasvaa tai jää kasvamatta.

Nuottiluokkien osanottajalistalta jäämme kaipaamaan mm. Ari-Matti Rikkistä, Tuomo Hannosta, molempia Latvaloita, Heikki Westerlundia, Toni Kemppaista – vain muutaman kovan ”kärkiukon” mainitakseni. Kun Kuhmoisissa nuottiluokkalaisia oli 18 autokuntaa ja Savonlinnassa 15, jää KaakkoisRallin lukema 14:ään.

Timo Pitkäniemi (luokka 20) ja Mikko Frilander (21) ovat tasapistein johdossa kahden luokkavoiton turvin. Neljä pistettä vähemmän ovat keränneet Martti Virolainen (22), Petteri Koskenala (21) sekä Ilkka Pohjonen (20). Kolmikko on jaetulla viidennellä sijalla.

”Uusina haastajina” matkaan lähtevät Marko Uutela (23) sekä Juha Laaksonen (20), joka on jo kahdesti ennen tätä ilmoittautunut, mutta tekniset ongelmat ovat jättäneet miehen vielä toistaiseksi pisteittä. Muu nuottiporukka on tasaväkistä. Mielenkiintoista tulee!

Tasanopeusluokka ”rokkaa”

Talviosakisojen jälkeen osanottajia tasanopeusluokkaan saatiin lisää. Tilastot kertovat osanottajia olleen talvella 11 ja 9, nyt on 13 autokuntaa liikkeellä. Pistekärjestä puuttuvat Ari-Pekka Jääskeläinen (3:s) sekä Raimo Kallio (4:s) ja kympin sakista vielä Pekka Stellberg (6:s) ja Arvo Etelä (10:s). Muutoin on kovat tasanopeuskuljettajat parilla uudellakin autokunnalla hyvin edustettuina.

Pistetaulukossa on tasaista: Jarmo Vesala johtaa pisteellä ennen Reijo Rintalaa. Vesala ajoi talvella kahdesti kakkoseksi.  Mika Alakoskela, joka on pisteissä yhdeksän pisteen päässä Vesalasta, voitti Kuhmoisissa, muttei ollut Savonlinnassa. Nyt lienee vuorossa pistetilanteen ”korjaaminen”.  

Ykkösryhmässä luokkaan 1 Reijo Halonen sai vastustajakseen Risto Laineen, joka ajaa samanlaista Fiat 127 -autoa kuin Haloset. Martti Sarasto teki vain pikkuvisiitin ykkösryhmään 127:lla, mutta palasi nyt Historicien -69 luokkaan 7. Haloset ovat pistejohdossa 25 pisteellä, vain yhden kisan ajanut Pekka Salenius luokassa 4 on 10 pisteellä jaetulla kolmannella sijalla.

HRT-luokissa mahdollisuus parannella

Kategoriassa Historic -69 kärkikolmikko; Jari Ohrankämmen (lk 5), Matti Leander (6) ja Juha Berner (8), ovat tasapisteissä kahden osakisan jälkeen. Kaikilla kaksi luokkavoittoa. Kategoriassa -75 Niko Allinen on tuttuun tapaansa johdossa 25 pisteellä. Janne Kanervan voisi olettaa kohentavan pistesijoitustaan kahden epäonnisen kisan jälkeen. Kanervan kyytiin on jälleen lähdössä isä-Harri, ehkäpä tästä voisi onnikin taas kääntyä parempaan päin. Kanerva on 9:s 11 pisteen kera. Kari Loppi luokassa 10 kohentanee onnistuessaan myös sijoitustaan rutkasti.

Kategoriassa Historic -81 koko kärkikaarti on mukana Kotkan UA:n kisassa. Matti Jaatinen johtaa 23 pisteen turvin, kakkosena Jyrki Putila kahden pisteen päässä ja kolmantena oleva Samuli Kiiskinen on jäänyt Jaatisesta kolmen pisteen päähän. Kiiskinen on ajoittain pistänyt Jaatisenkin tiukille pätkäajoissa, miten mahtanee käydä Miehikkälän liepeillä. Neljäs luokan 14 kilpailija Harri Eerola voi hyvinkin sekoittaa pakkaa. Pisteitä miehellä on 17 ja pistetaulukossa neljäs. Luokassa 12 Keijo Hållfast ja Petri Fonsell täydentävät tämän kategorian listan.

1990-kategoriassa Juha Selänne (lk 15) ja Esa Lindroos (16) ovat tasapistein kärjessä kahdella luokkavoitollaan. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka Risto Tiinus saa uuden Hondansa vauhtiin, miten Risto Sirro Mossellaan päästelee menemään ja luokan 17 kaksikko Antti Aaltonen ja Ilkka Koskela.

Classic F sai uusia yrittäjiä

Classic F -sarjaan saatiin viisi uutta autokuntaa; kolme luokkaan 26 ja kaksi luokkaan 28. Pistejohdossa on Kaj Forsberg (lk 27). Mies onkin mukanaolijoista ainoa, jolla on pisteitä tullut maaliinajamisen seurauksena. Viidentenä oleva Petri Silvennoinen (28) on keskeyttänyt kaksi edellistä kisaa, joten pisteitä vain kolme. Tästä on uusien tulokkaiden hyvä lähteä kasvattamaan omaa pistepottiaan. Mahdollisuuksia on vielä vaikka mihin, kun viisi osakisaa lasketaan loppupisteisiin.

Näytösajoluokassa ajaa Jori Pihl BMW M3:lla. Luokkien 1-18 yleiskilpailun kolme kärki on Matti Jaatinen (17 pistettä), Samuli Kiiskinen (15) ja Joonas Kolehmainen (11), Tomi Tikanmäki (11) ja Tomi Vanhatalo (11). Näistä kolmesta vain Tikanmäki on mukana KaakkoisRallissa. Nyt on aika monella mahdollisuus parannella myös tämän pistetaulukon tilanteita.

Aikataulua

Ralli alkaa kello 12.01, kun ensimmäinen tasanopeusauto lähtee reitille. Ensimmäinen historic-auto starttaa näillä näkymin klo 12.44. Taukoa aloitellaan noin 14.40 paikkeilla ja maaliin ensimmäisiä odotellaan hieman kello 18:n jälkeen.

Kilpailutoimiston osoite:
Harjun oppimiskeskus, Tallitie 66, 49980 Ravijoki

-kk


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 4001493