Uutiset

Maanantai, Syyskuu 17, 2018, 15:27

Luokassa 8 tuttu taistelupari, Mazdalla ajava Arttu Karttunen ja Corolla-kuski Markku Hakala teki täsmälleen samaa jälkeä jo viidennen kerran tällä kaudella. Karttunen on voittanut kaikki kisat ja Hakala ollut tietty toinen kaikissa, sillä muita ei luokassa ole mukana. Tällä kertaa Karttusen voittomarginaali oli noin 3,5 minuuttia. Hakala ei tunnu tästä paineita itselleen kasaavan, vaan näyttää nauttivan ajamisesta – ja tuleehan sitä kakkossijastakin aina mukavasti pisteitä.

Luokassa 9 Raimo Linden tuli kolmesta kuljettajasta ainoana maaliin. Pohjat ykköselle 3,9 sekunnin turvin ajoi Hannu Sällinen Cortina 1600 GT:llä. Pertti Blomroos Sciroccolla jäi pohjista 15,9 sekuntia, minkä jälkeen hän keskeytti tekniseen vikaan.  Kakkosella Sällinen sortui ulosajoon, joten Linden saikin sen jälkeen rauhassa kurvailla kisan loppuun.

Luokassa 10 ei ollut yhtään osanottajaa.

Luokassa 11 nokialainen Starlet-kuljettaja Vesa Glad onnistui taas mainiosti. Kauden neljäs voitto. Jos vielä Urjalassa napsahtaa luokkavoitto, taistelee Glad mestaruudesta maksimipisteillään.

Maxell Rallissa lähtijöitä oli neljä. Glad otti komennon aluksi, ja kolmen pätkän jälkeen johtikin luokkaa tauolle tultaessa puolella minuutilla ennen myös Starletilla ajavaa Seppo Raittilaa. Nelosella Raittila oli Gladia 4,9 sekuntia nopeampi, mutta hävisi taas viitosella nokialaiselle 1,6 sekuntia. Viimeisellä Raittila nykäisi reippaasti eroa Gladiin, sillä pohja-aika tuli 25,3 sekunnin erolla.
”Nyt se taas nähtiin, ettei kannattaisi ruveta varmistelemaan. On se vaan tosi, että pitäisi kilpaa ajaa loppuun asti. Tauon jälkeen tuumattiin, ettei olisi niin karmea kiire enää. Tiukalle se meni näköjään”, hämmästeli Glad, kun maalissa miesten ero oli 1,5 sekuntia – Gladin eduksi.
”Tultiin tosi varovasti, pisteitä aattelin oikeastaan siinä vaiheessa.”

Jesse-Joonas Haake Volvo 66:lla oli kolmas maaliintulija. Teemu Husso keskeytti ”virran loppumiseen” ykköspätkällä.

Luokassa 12 ei tällä kertaa nähty kaksikon Juha Laaksonen ja Janne Lindbergin taistelua. Lindberg ei ollut ilmoittautunut kisaan, ja Laaksonenkin sitten keskeytti tekniseen vikaan kakkosella. Ykkösellä Laaksosen vauhti Golfilla riitti ”yleiskisassa” neljänteen sijaan 10,2 sekuntia Kuukan ajalle hävinneenä.

Luokassa 13 karkkilalainen Matti Jaatinen lähti Volvollaan metsästämään neljättä luokkavoittoa, sillä Orimattilassa tuli keskeytys teknisen vian vuoksi. Ykkösellä Jaatinen ja samanlaisella Volvo 242:lla ajava Juhani Vuori täräyttivät tismalleen saman ajan, Antero Sakselin (Volvo 242) oli kolmas jääden 12,6 sekuntia. Kakkoselta lähtien Jaatinen lähti karkuun. Tauolla eroa Vuoreen oli 16,1 sekuntia. Sakseliniin eroa oli jo lähes minuutti, ja tässä vaiheessa Sakselin myös keskeytti teknisen vian vuoksi.

Kun kisa kulki samaan tahtiin maalia kohti, voitti Jaatinen 43,2 sekunnilla Vuoren. 
”Ihan kiva päivä oli, ja liukasta. Tuli hiki ainakin”, totesi Vuori maalissa.

Reijo Hartikka oli kolmas, lähes kolme minuuttia hävinneenä.

Jaatinen ei ollut oikein tyytyväinen suoritukseensa, vaikka voitto tulikin.
”Jotenkin vaan en oikein uskaltanut vetää. Kauheen liukasta oli. Odotin, että oltais ajettu Karkkilan suunnalla, sit olisi voinu mennä paremmin. Kyllä mä mielestäni yritin tulla, mutta tää sohjo sotki vähän. En ole tällaisessa kelissä tällaisella ajanutkaan. Paljon jäätiin, mutta luokkavoitto oli tärkein. Tavoite oli kolmen sakkiin kisassa, mutta ero oli liian suuri”, jutteli Jaatinen.

”Jotain outoa jurraamista voimansiirrosta kuului viimeisellä pätkällä, täytyy tsekata auto kunnolla ennen seuraavaa kisaa.”

Pistetilanne Top 10 viiden osakisan jälkeen:
1. Arttu Karttunen AMM luokka 8 Mazda 1300 pisteitä 55
2. Vesa Glad NokUA lk 11 Starlet 1300 pisteitä 53
3. Markku Hakala FoSUA lk 8 Corolla 45 pistettä
4. Matti Jaatinen NHD lk 13 Volvo 242 pisteitä 44
5. Raimo Linden J.Äijät lk 9 Celica 1600 pisteitä 33
6. Juha Salo LahUA lk 10 Escort 2000 pisteitä 31
6. Janne Lindberg TerUA lk 12 Golf GTI 31 pistettä
8. Pertti Blomroos WRT lk 9 Scirocco 29 pistettä
9. Sami Tuominen SaaUA lk 12 Avenger 25 pistettä
10. Jyrki Putila LvRT lk 12 Talbot 24 pistettä


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 1569663