Uutiset

Maanantai, Syyskuu 3, 2018, 12:08

Viikonloppuna Koillis-Italiassa ajetussa historicien EM-sarjan kuudennessa osakilpailussa ei suomalaisedustusta ollut. Maaliin kisassa selviytyi 11 historicien autokuntaa, kun 16 starttasi reitille. Kilpailun nopein oli odotetusti italialainen ”Lucky” kartturinsa Fabrizio Ponsin kanssa. Kakkoseksi ajanut itävaltalainen Karl Wagner hävisi noin kolme minuuttia. Kolmas oli norjalainen Valter Jensen Porschellaan.

Pistetilanteessa kuuden osakisan jälkeen kategoriassa 1 Suomen Sverre Norrgård putosi kolmanneksi. Saksalainen Heiko Dlugos Escort Twin Camillaan voitti kisan, Carlo Fiorito oli Bemarillaan toinen. Antonio Parisi jäi kolmanneksi, mutta näyttää käyneen tiukkaa kisaa Fioriton kanssa. Maalissa miehillä olisi ollut vain puoli minuuttia eroa Fioriton hyväksi, mutta Parisille on merkitty kaksi minuutti aikarangaistusta, joten ero on noin 2,5 minuuttia.

Viidestä osakisasta pisteitä on toistaiseksi vain Parisilla ja Fioritolla. Parisi on edelleen pistejohdossa, nyt pisteitä on 81. Fiorito nousi Norrgårdin ohi kakkoseksi ja hänellä on pisteitä nyt 65. Norrgårdilla pisteitä on nyt 56, joilla hän tällä hetkellä on melko hyvin pronssimitalissa kiinni. Neljäntenä olevalla Pekka Anttalaisella pisteitä on 26 ja Heiko Dlugosilla saman verran.

Jari Hyvärisellä EM-pisteitä on 14 ja Elias Kivitilalla 13.

Kategoriassa 2 Vesa Rissanen odotetusti putosi pistetaulukossa, sillä on osallistunut vain Tsekin ja Lahden EM-kisaan. Edellä pisteissä ovat Italiassa keskeyttänyt unkarilainen Laszlo Mekler ja italialainen Piedro Corredig.

Italialainen Maurizio Pagella voitti kisan Porschellaan, Corredig oli toinen ja hävisi 45 sekuntia. Amerikkalainen Iain Dobson oli kolmas, minkä myötä pitää 51 pisteellä edelleen kärkipaikan hallussaan. Mekler on kolmen pisteen päässä kakkosena. Corredig on vain pisteen päässä Mekleristä kolmantena. Rissasella pisteitä kahdesta kisasta on 36. Pagella on kahden kisan pisteillä kuudentena.

Kategoriassa 3 ei pistetaulukossa muutoksia tapahtunut sijoituksissa. Karl Wagner supisti eron johtavaan Unkarin Ferenc Wirtmanniin, joka ei Italiassa ollut, vain kahteen pisteeseen. Suomen Jukka Aromaa on edelleen pisteissä kolmantena ja Pentti Veikkanen kuudentena.

Kisan voitti Wagner, joka oli maalissa kakkoseksi ajanutta Alberto ”Luckyn poika” Battistollia noin pari minuuttia nopeampana. Gerd Sonntag oli kategorian kolmas osanottaja. Voittajaan saksalaisella kertyi eroa noin 18 minuuttia.

Kategoriassa 4 Harri Toivonen keikkuu vielä neljäntenä 38 pisteellä, vaikka on sarjan jo keskeyttänyt. Norjalainen Valter Jensen on johdossa 56 pisteellä ennen tasapistein seuraavina olevia Ranskan Sergei Cazauxia ja Iso-Britannian Tim Jonesia.

Kategoriassa 4 tuli kisassa kaksi autokuntaa maaliin asti. ”Lucky” voitti ja Jensen oli toinen, eroa ehti kertyä yli neljä minuuttia. ”Lucky” on osallistunut tätä ennen vain Espanjan avauskisaan ja Lahden EM-ralliin, joissa molemmissa keskeytti. Italian kisan pisteet lisättynä edellisiin, yhteensä 17, oikeuttavat italialaisen pistetaulukossa sijalle 5.

Suomalaisista kategoriassa 4 Ville Silvasti on Lahden kisan tuomien pisteiden kera seitsemäntenä, samoin Risto Laine kahdeksantena, Jari Latvala on sijalla 11 ja Tuomo Liukkonen jaetulla 12:nnella sijalla yhden pisteen myötä.

Tiimien välisessä kisassa Historic Rally Club Finland ei tietenkään kasvattanut pistepottiaan, kun kukaan ei osallistunut kisaan. Sarjapisteissä suomalaistiimi on kuitenkin edelleen kakkosena 114 pisteellä, mutta ero Scuderia Coppa Amiciin kasvoi, kun pisteitä on nyt 135. Kolmantena oleva Rhododendri Historic Rally Team paranteli asemiaan ja sai suomalaisia kiinni, ero ennen kahta viimeistä osakisaa on viisi pistettä.

Sarjan seuraava osakisa ajetaan jo syyskuun 20.–22. päivinä Elban saarella, joka sijaitsee Välimeressä Korsikan ja Italian välissä.

 -kk


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 1635625