Uutiset

Keskiviikko, Elokuu 29, 2018, 13:45

Tänä viikonloppuna Koillis-Italiassa, lähellä Slovenian rajaa ajettavassa Alpi Orientali Historic -rallissa ei ole suomalaisia mukana. Kaikkiaan 72:n kilpailuun ilmoittautuneen autokunnan joukossa muita kuin italialaisia on yhteensä 11 kuljettajaparia.

Kategoriassa 1 pistejohdossa viiden osakisan jälkeen oleva Porsche-kuljettaja Antonio Parisi sekä pistekolmonen, italialainen Carlo Fiorito ovat sarjaan ilmoittautuneista ainoat kisassa mukanaolevat. Sarjakakkonen, Suomen Sverre Norrgård on 14 pistettä Parisia perässä, mutta ei siis ole Italian kisassa mukana. Fiorito on pisteissä kolmantena, vain neljä pistettä suomalaista perässä, joten kohentanee sijoitustaan maaliin ajettuaan.

Kategoriassa 2 on enemmän pisteistä ajavia. Unkarilainen Alfa Romeolla ajava Laszlo Mekler johtaa sarjaa 47 pisteellä ja on mukana lisäämässä pistesaldoaan. Suomen Vesa Rissanen ja amerikkalainen Iain Dobson ovat tasapistein sijoilla 2–3. Rissanen ei ole mukana, mutta Dobson on ja pystynee nousemaan taulukossa. Italialainen Pietro Corredigilla on nyt hyvät mahdollisuudet kohentaa sijoitustaan pisteissä, sillä hän on viidentenä vain viisi pistettä Dobsonia perässä.  Myös Italian Maurizio Pagella sekä Unkarin Peter Magoss ajavat pisteistä, muut seitsemän autokuntaa ovat sarjan ulkopuolisia.

Kategoriassa 3 kuudentoista autokunnan joukossa kolme ajaa EM-pisteistä. Sarjaa johtava unkarilainen Ferenc Wirtman ei ole mukana, mutta kakkosena, 17 pistettä perässä oleva itävaltalainen Karl Wagner lähtee kasvattamaan pistesaldoaan. Wagnerilla on toistaiseksi viidestä kisasta kaksi keskeytystä, mm. Lahdesta elokuun alkupuolella. Lahdesta kategorian korkeimmat EM-pisteet napannut italialainen Alberto Battistolli Fiat Abarthilla ei ole tällä kaudella muita EM-kisoja ajanut. Pisteitä miehellä on 15. Kolmas EM-pisteistä ajava on saksalainen Gerd Sonntag Mitsu Lancerilla. Sonntag on startannut tänä vuonna vain Belgiassa, mutta keskeytti, joten pisteitä on yksi.

Suomalaisista kolmantena Lahden kisan jälkeen 37 pisteellä oleva Jukka Aromaa ja viidentenä 24 pisteen turvin oleva Pentti Veikkanen eivät ole tällä kertaa lähtöluettelossa.

Kategoriassa 4 norjalaisella Valter Jensenillä M3 Bemarilla on helppo tilanne kohentaa johtoasemaansa, sillä pisteistä ajavista vain italialainen ”Lucky” on ilmoittautunut mukaan. ”Lucky” ei pistetaistelussa uhkaa norjalaista, sillä italialainen on osallistunut vasta kahteen osakisaan, joissa kummassakin keskeyttänyt. Edellinen kisa oli Lahdessa, jossa ”Lucky” kaatoi autonsa.

Suomalaisia pisteille kategoriassa 4 ajaneita ei siis ole mukana. Harri Toivonen keskeytti sarjan jo ennen Lahden osakisaa, kun talli pisti yllättäin ”pillit pussiin”. Ville Silvasti ajoi vain Lahden kisan, ja kuulemma seuraavan kerran vasta ensi vuonna Lahdessa. Risto Laine oli mukana vain Lahdessa. Jari Latvala on kärsinyt epäonnesta koko kauden, kaikista kisoista keskeytys, pisteitä kolme. Tuomo Liukkonen kävi keskeyttämässä Espanjassa, sarjan toisessa osakisassa ja kirjautti silloin tilastoon yhden pisteen kohdalleen.

Italian osakisan jälkeen jäljellä on vielä kaksi; Italian Elban saarella syyskuun loppupuolella ajettava Rallye Elba Storico sekä Unkarin Mecsek Rallye lokakuun puolivälissä. Huhujen mukaan Unkariin päätöskisaan olisi lähdössä useampi suomalainen autokunta, myös sarjan ulkopuolisia kilpailijoita.

 


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 1635622