Uutiset

Maanantai, Helmikuu 21, 2022, 15:31

Savonlinnan kisaan ykkösryhmän kilpailijoita ilmoittautui vain kolme autokuntaa. Kaksi luokkaan 1, kun Reijo Halonen–Jarno Halonen sekä Martti Sarasto–Jussi Tukkimies lähtivät kumpikin Fiat 127:lla kisaan. Loppujen lopuksi näiden herrojen taistelu paremmuudesta jäi kesken, sillä Sarastolle kirjattiin yli kahdeksan minuuttia enemmän aikaa erikoiskokeelta 2.

”Auton moottori sammui kesken pätkää. Syyksi osoittautui polttoaineputki, jonka liikkeelle lähteneet likatöhnät tukkineet. 20 vuotta seisseen Fiatin tankki yms. oli kyllä putsattu, mutta kakkosen kovat ryskytykset lienevät pistäneen töhnät taas liikkeelle”, selvitti Sarasto tilannetta.
”Puhallettiin letkuun molemmat vuorotellen ja saatiin auto sen verran liikkeelle, että päästiin köröttelemään kakkosen maaliin. Pintakaasulla vielä päästiin huoltoon, kun keskeytysilmoitus oli jätetty.”

Sarasto on totuttu näkemään historicien -69 kategoriassa Cortinan puikoissa. Nyt on kaksi kisaa takana Fiatilla. Harmittavasti kumpikin on päättynyt keskeytykseen.
”Pojat laittoivat mulle synttärilahjaksi Fiatin kuntoon ja rakensivat täsmälleen samanlaiseksi kuin auton -80-luvulla. Cortina osui Urjalassa pariinkin kantoon ja on ollut remontissa. Nyt se on jo tulossa maalaamosta, ja on tosiaan sitä ollut ikäväkin. Kotkassa olen taas Cortinalla mukana.”

Tämän jälkeen Halonen saikin sitten ajaa ilman paineita maaliin.
”Kaikki meni meillä oikein hienosti. Kunnes. Viimeisellä pätkällä, vain pari kilometriä lähdöstä hanki kutsui. Jouduttiin lumitöihin. Pyörä oli harmittavasti tyhjän päällä kinoksen sisällä eikä millään lähtenyt irti. Haettiin läheisesti maalaistalosta nuori mies apuun, ja niin päästiin taas liikkeelle”, raportoi Reijo Halonen.

Parikymmentä minuuttia touhussa meni. Markku Laakso meni pätkällä ohi numerolla 64, ja Haloset lähtivät hänen peräänsä. Matkaahan oli vielä yli 20 km.
”Sanoin nauraen pojalle, että nythän me ollaan hyvin tultu, kun kukaan ei saanut meitä kiinni.”

Tosiasiassa kakkosella tapahtuneen ulosajon vuoksi juuri tässä kohdassa rallia aikataulussa oli reilun puolin tunnin tauko, kun autoja ei lähetetty pätkälle. Lindroosit Corollalla olivat tämän raivaustauon jälkeen ensimmäinen auto (nro 63) taas reitillä, kun Laakso oli mennyt jo menojaan.

Luokkaan 4 oli ilmoittautunut Pekka Salenius, mutta hän perui osanottonsa.
-kk

Pistetilanne osakilpailun 2/7 jälkeen:

Ykkösryhmä:
Kuljettajat:
1. Reijo Halonen PRCF luokka 1 Fiat 127 pisteitä 25
2. Panu Pitkänen FoSUA lk 4 Alfa Romeo Alfetta pisteitä 12
3. Raimo Lindén Jämsän Äijät lk 4 Toyota Celica 1600 pisteitä 10
3. Pekka Salenius LMM lk 4 Opel Ascona i 2000 pisteitä 10
5. Martti Sarasto NHD lk 1 Fiat 127 pisteitä 3

Kartturit:
1. Jarno Halonen PRCF lk 1 pisteitä 25
1. Eemil Pitkänen FoSUA lk 4 pisteitä 12
3. Toni Repo Jämsän Äijät lk 3 pisteitä 10
3. Ari Makkonen HRF lk 4 pisteitä 10
5. Jussi Tukkimies NHD lk 1 pisteitä 3

 


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 4001508