Uutiset

Lauantai, Lokakuu 23, 2021, 18:10

Hartolan ympäristössä ajettu kuuden erikoiskokeen Jari-Pekka-ralli 23.10. oli Historic Rally Trophy -sarjan päätöskilpailu. Kahteen kertaan ajetuilla kolmella erikoiskokeella aika monella oli vielä mahdollisuus kohennella tilannettaan HRT-pistetaulukossa. Vain kolme kuljettajaa; Toni Kemppainen (nuottisarja), Ari-Pekka Jääskeläinen (tasausnopeusluokka) sekä ikäkauden -> 1975 Niko Allinen, olivat varmistaneet jo mestaruutensa ennen tätä päivää.

Luokkien 1-18 (ei nuotteja käyttäviä) yleiskilpailussa nähtiin sekuntitaistelua loppuun saakka. Ennakkosuosikit Janne Lindberg (luokka 13) sekä Matti Jaatinen (lk 14) ajoivat kärjessä koko rallin ajan. Myös Janne Kanervan odotettiin pääsevän sekoittamaan kärkikaksikon menoa.

Jaatinen Volvollaan oli kolmella ensimmäisellä pätkällä kuitenkin kärjessä. Tosin vain sekunnilla ennen Sami Taskista (lk 10), joka sitten keskeytti tekniseen vikaan viidennellä erikoiskokeella. Lindberg oli Golfillaan kolmen pätkän jälkeen kolmantena, mutta vain 3,7 sekuntia Jaatista hitaampana.

Tauolla Lindberg pisti kirivaihteen päälle ja nousikin porukan kärkeen nelosella, kun Jaatinen tipahti peräti 7,8 sekunnin päähän kolmanneksi. Kanerva tippui jo vauhdista, eroa kärkeen oli kertynyt jo 14,7 sekuntia. Lindberg piti pintansa vielä viitosellakin, mutta Jaatinen kavensi eron 4,6 sekuntiin.

Viimeisellä, vajaan yhdeksän kilometrin mittaisella pätkällä Jaatinen pisti kaikkensa peliin ja myönsi ottaneensa myös kovia riskejäkin. Jaatinen jätti Kanervan 9,6 sekunnin päähän ja Lindbergin oli pakko todeta Jaatisen olleen 12,8 sekuntia nopeampi.
”Huh, huh, nyt on helppo huokaista helpotuksesta”, tunnusti Jaatinen maali-AT-asemalla Liikenneasema Jari-Pekan piha-alueella.
”On pakko sanoa, etten ole varmaan ikinä ajanut niin kovaa kuin viimeisellä pätkällä tuli ajettua. Riskejä vähän jouduttiin ottamaan, mutta se kannatti. Tosi hyvä aika tuli, itsekin vähän yllätyttiin. Yhtään tämän kovempaa en kyllä pääse.”

Jaatisen ero kakkoseksi jääneeseen Janne Lindbergiin oli 8,2 sekuntia.
”Kyllä me yritettiin kaikkemme, mutta ei tällä oikein tuollaisilla lentokentillä pääse kovempaa. Hyvä kisa meillä oli, ei mitään tilanteita, kaikki meni ihan hyvin. Vähän oli raskas keli, mutta yritettiin me tulla”, kertasi Lindberg pettyneen oloisena.

Janne Kanerva kartturinsa Harri Kanervan kanssa olivat tänään kolmanneksi nopeimpia. Eroa Jaatisen jäi puolisen minuuttia. Neljänneksi sijoittuva pari Teemu Koivunen-Teppo Nummela jäivät yli minuutin, mutta tähän oli aika hyvä selityskin.
”Ihan jees oli kisa, mutten oikein tahtonut nähdä mitään”, paljasti Koivunen, mutta syynä ei ollutkaan hämärissä olosuhteissa näkemistä haittaava ikänäkö.
”Silmälasit hävisi viime viikolla, se vähän haittasi ajamista myös päivänvalossa. Kyllä me silti näköjään selvittiin, kun maaliin asti löydettiin.”
-kk

PISTETILANNE OSAKISAN 6/6 JÄLKEEN
1. Matti Jaatinen NHD lk 14 Volvo 242 pisteitä 33
2. Janne Lindberg TerUA lk 13 VW Golf GTI pisteitä 28
3. Janne Kanerva AnkUA lk 11 Volvo 142 S pisteitä 24
4. Harri Eerola AnkUA lk 14 Ford Escort RS 2000 pisteitä 18
5. Eero Kortelahti VeSa lk 10 Sunbeam Avenger 1600 GT pisteitä 18

Epävirallisia, HRCF:n hallitus vahvistaa nämä vielä


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3621374