Uutiset

Maanantai, Syyskuu 13, 2021, 08:35

HRT-sarjassa 2021 on ykkösryhmän kuljettajia ajanut pisteille 12 kuljettajaa. Ennen viimeistä osakisaa mitalikolmikko näyttää olevan selvillä, mutta vielä järjestys ei ole selvillä. Kun viidestä osakisasta kolmen parhaan tulos lasketaan loppupisteisiin, mahdollisuuksia mestaruuteenkin on koko kolmikolla.

Sauli Salokaski Datsun Finnillä (lk 2) ja Raimo Lindén 1600-kuutioisella Celicalla (lk 3) ovat Urjalassa ajetun Mad-Croc Historic Rallyn jälkeen tasapistein 39 kärjessä. Kummallakin on kaksi luokkavoittoa, jotka ovat tuoneet kahdesti 11 pistettä. Lindénillä luokkavoittoja on peräti kolme, mutta Urjalassa voitto toi vain yhdeksän pistettä, kun ei ollut muita osanottajia. Nyt siis viimeisessä kisassa voisi olla mahdollista jommankumman päihittää kanssakilpailija luokkavoitolla, mutta silloin luokassa pitäisi enemmän kuin yksi osanottaja.

Urjalan jälkeen pistetaulukossa kolmantena, kaksi pistettä vähemmän omaavalla Panu Pitkäsellä ei Alfa Romeo Alfettallaan ole mahdollista kasvattaa pistepottiaan kuin kahdella. Ottamalla siis 11 pisteen veroisen luokkavoiton Hartolassa. Mikäli näin käy, eikä kärkikaksikko kasvata omaa pistepottiaan, pistetaulukossa on sen jälkeen kolme kuljettajaa tasapistein 37. Sen jälkeen sääntöjen mukaan tarkistetaan osanottajamäärä luokittain. Tässä tapauksessa ratkaisevasti vaikuttaa myös Hartolan kisan osanottajamäärä. Lopullinen mitalistien järjestys on vielä siis avoimena.

Luokassa 2 Jämsän Äijien Risto Tiinus on useimmiten nähty mm. Skodan puikoissa luokassa 15. Nyt Tiinus otti luokkavoiton ennen Salokaskea.
”Viimeksi on tällä autolla lokakuussa ajettu rallia, ja haluttiin lähteä nyt tänne. Ollaan tosi tyytyväisiä, auto toimi hienosti ja tuli luokkavoitto. Ja ennen kaikkea kartturini Laura sai ensimmäisen pyttynsä”, tarinoi Tiinus maalissa mennessään jälkitarkastukseen.

Luokan 3 autokunnalla Lindén-Toni Repo ei tällä kertaa ollut luokassa vastustajia. Kauden kahdessa ensimmäisessä osakisassa sellaisia kuitenkin oli, joten Linden on mukana kategoriavoitossakin.

Sen sijaan luokassa 4 Forssan Seudun UA: n Pitkäset, isä ja poika Panu ja Eemil, saivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella kuokkaansa kanssakilpailijan, ja peräti kaksi.

Onni Mustapuro Mersullaan joutui neljännen pätkän jälkeen keskeyttämään. Mustapuro oli ajamassa luokkavoittoon, ja kolmospätkän jälkeen oli johdossa noin puolen minuutin verran. Nelosella Mustapuro hävisi Pitkäsen pohja-ajalle lähes 10 minuuttia, ja peli oli sillä selvä.
”Traktoria olisi tarvittu, jotta olisi voitu jatkaa kisaa”, selvitti Mustapuro.
”Se oli sellaisen runkipaikan jälkeinen tiukka vasuri. Siinä oli paali mutkassa, ja kun yritin välttää siihen osumista, oli pakko päästää pellolle. Kuraa tuli niin paljon auton alle, ettei se mihinkään enää liikahtanut. Ei tullut pahasti vaurioita, ainoastaan naarmu sieluun.”

Markku Kulmala-Mika Rantala olivat 99 Saabilla luokan kakkosia.

Pistetilanne osakisan 4/5 jälkeen:

RYHMÄ 1
Kuljettajat:
1. Sauli Salokaski PoKyUA lk 2 Datsun Finn 37 pistettä
1. Raimo Lindén J-Äijät lk 3 Toyota Celica 1600 pisteitä 37
3. Panu Pitkänen FoSUA lk 4 Alfa Romeo Alfetta GTV 2.0 pisteitä 35
4. Onni Mustapuro HRCF lk 4 Mercedes Benz 280 E pisteitä 14
5. Risto Tiinus J-Äijät lk 2 Sunbeam Avenger pisteitä 12
5. Arto Ala-Kokkila KuortUA lk 2 Toyota Corolla pisteitä 12
5. Markku Kulmala LemUA lk 4 Saab 99 EMS pisteitä 12

Kartturit:
1. Ville Vieri PoKyUA lk 2 pisteitä 37
1. Toni Repo J-Äijät lk 3 pisteitä 37
3. Eemil Pitkänen FoSUA lk 4 pisteitä 35
4. Veli-Matti Karttunen AMM lk 4 pisteitä 12
4. Laura Huhtinen J-Äijät lk 2 pisteitä 12


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3489969