Uutiset

Lauantai, Syyskuu 11, 2021, 16:54

Historic Rally Trophy -sarjan neljäs osakilpailu päättyi tänään useisiin riemukkaisiin onnistumisiin. Erityisesti kova kilpailu luokkien 1-18 yleiskilpailusta Matti Jaatisen ja Janne Kanervan kesken oli vertaansa vaille. Näin tiukkaa sekuntitaistelua voitosta ei ihan lähimuistissa ole.

Nuottisarjassa ohjat otti ensin Ville Ruokanen, joka ehti nykäistä peräti 24,4 sekunnin eron kolmen ensimmäisen pätkän aikana kakkosena olleeseen Ari-Matti Rikkiseen. Nelosella Ruokanen sitten ajoi ulos ja auto jäi ojanpohjalle katto alaspäin. Rikkinen oli Jari Latvalaa 24,7 sekuntia edellä eikä enää kahdelle viimeiselle ajanut pohjia, vaan Heikki Westerlund ja Latvalakin kirjattiin ek-voittajaksi. Rikkinen voitti 18,9 sekunnin erolla Latvalaan. Westerlund oli kolmas, ero kärkeen oli puolisen minuuttia.

Tasanopeusluokassa käytiin myös erittäin kiivasta taistelua. Hannu Juselius oli tarkin ykkösellä. Sen jälkeen johtoaseman otti Jarmo Vesala eikä siitä enää luopunut. Ari-Pekka Jääskeläinen ja Hannu Juseliuskin keikkui vielä kolmen parhaan joukossa, kunnes Reijo Rintala otti kakkospaikan kolmosella. Se piti maaliin asti. Jääskeläinen ja Juselius olivat maalissakin seuraavina.

Classic F -luokkien nopein oli jälleen koko porukan nopein Escort RS 2000:lla. Hannu Nevalainen Golfilla oli koko päivän kakkonen, eroa Huhtalaan kertyi parisen minuuttia.

Viimeinen osakisa ajetaan lokakuun 23. päivä Hartolan ympäristössä Jari-Pekka-rallin merkeissä. Vaikka pistetaulukko saattaa näyttää siltä, että mitalit on jaettu, näin ei suinkaan välttämättä ole. Jos on tasapisteisiin nousevia, luokkien osanottajamäärä voi ratkaista. Mukaan kannattaa siis tulla! Nähdään Hartolassa!


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3490141