Uutiset

Perjantai, Toukokuu 28, 2021, 05:14

Korpilahti on sen verran lähellä Jyväskylää, että helposti tulee mietittyä, että ovatko Korpilahden Kesärallissa 12.6. ajettavat erikoiskokeet vanhoja ns. jyskälän pätkiä.
”Ihan näin ei voida nyt kyllä sanoa. Osaa reitistä ei ole ajettu koskaan, joitain osia on ajettu joskus 80-luvulla. Ei siis mitään selvää jyskäläpätkää”, paljastaa kilpailun reittijohtaja Henry Äyräväinen.

Äyräväinen lupaa kilpailijoille vauhdikkaita, nopeita – ehkä jopa mielipiteitä jakavan nopeita – teitä.  Pientäkin on sopivasti seassa, joten kaikille löytyy sopivaa. Kaiken kaikkiaan Korpilahden reitillä erikoiskoekilometrejä on 54.
”Ykkönen on kaikkein lyhyin ja kakkonen kaikkein pisin. Kolmosella on pituutta 13 km ja viimeisellä 14,5 km.”

Suomessa on ollut erittäin sateinen kevät, ja toukokuu erityisesti, mutta Äyräväisen mukaan tiet eivät ole sateista pahemmin vaurioituneet.
”Joihinkin paikkoihin on ajettu karkeata soraa, mutta pääpiirteissään kaikki ovat hyväkuntoisia teitä.”

Jämsäläinen Henry Äyräväinen lienee useimmalle historic-harrastajalle tuttu nimi. Mies oli nimittäin lähes pitelemätön ajellessaan vuonna 2017 silloisessa ”kasiluokassa” 1300-kuutioisella Mazdallaan säännöllisesti luokkansa voittaen. Totuuden nimissä lienee kuitenkin mainittava, että osanottajia oli tuolloin luokassa vain kaksi. Tämän ei kuitenkaan saa antaa vaikuttaa saavutuksen suuruuteen, sillä Äyräväinen olisi pärjännyt ajoillaan hyvin myös isompien autojen joukossa.

Onko tullut vierotusoireita, kun muutamaan vuoteen ei ole historic-kisoissa miestä nähty?
”Kyllä ajamaan tekee mieli. Hisse-luokan jälkeen oli vähän aikaan Bemari-luokassa Jaakko Lavion kartturina. Tänä vuonna piti ajaa junioreiden SM-sarjaa, mutta ekassa kisassa auto meni nutulleen eikä sen jälkeen olla kisoihin päästy. Katsotaan nyt mitä päästään ajamaan, kunhan auto valmistuu”, toteaa Äyräväinen, joka keskittyy nyt siis toimitsijatehtäviin kuten niin monena vuonna aiemminkin.

Historic Rally Trophy -sarjan 2021 toisen osakilpailun, Korpilahden Kesärallin 12.6.2021, järjestävät Jyväskylän UA ja Korpilahden UA yhdessä. Ralli alkaa Korpilahden satamasta kello 14.01 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan noin kello 16:n jälkeen. Ilmoittautuminen kisaan on meneillään ja se päättyy ensi tiistaina 1.6. klo 23.59.

-kk


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3489987