Uutiset

Maanantai, Helmikuu 15, 2021, 17:02

Luokassa 1 Reijo ja Jarno Halonen saivat kurvailla ainoana osanottajana Fiat 127:lla.

Luokassa 2 Sauli Salokaski ja Ville Vieri Datsun Finnillä saivat vastustajakseen Arto Ala-Kokkilan Toyota Corollalla kahden eekoon ajaksi. Miehet ajoivat tasaisesti toisiaan ”nokittaen” siten, että kakkosen jälkeen eroa oli vain yksi sekunti Salokasken eduksi. Ala-Kokkila keskeytti kolmosella tekniseen vikaan, joten Salokaski sai rauhassa ajaa luokkavoittoon.

Luokassa 3 Raimo Linden-Toni Repo ottivat komennon heti ykkösellä. Hannu Sällinen-Jukka Järvinen jäivät noin kuuden kilometrin pätkällä 14,2 sekuntia. Kakkosella Sällinen oli vaikeuksia, Lindenin pohja-aikaan jäi eroa peräti melkein kaksi minuuttia. Sällinen keskeytti tämän jälkeen tekniseen vikaan ja Lindenin autokunta otti luokkavoiton.

Luokassa 4 kisaan starttasi viisi autokuntaa, mutta vain yksi suoriutui maaliin asti. Pekka Salenius-Harri Kulmala Asconalla ajoi pohjat ykköselle. Harry Nieminen-Seppo Mikkonen hävisi 8,9 sekuntia Escort RS:llä. Kahden sekunnin päähän Niemisestä jäi Panu Pitkänen-Eemil Pitkänen Alfa Romeo Alfettalla. Onni Mustapuro-Veli-Matti Karttunen jäivät pohjista 14,5 sekuntia ja Markku Kulmala-Kari Peltola Saab 99:llä lähes minuutin.

Salenius oli vaikeuksissa jo kakkosella (noin 15 km) jääden Pitkäsen pohjista parisen minuuttia. Mustapuro sai ”juonesta taas kiinni” ja oli toinen, vain 0,9 Pitkäselle hävinneenä. Nieminen jäi 4,7 sekuntia, mutta Kulmala yli kaksi minuuttia.

Kolmosella kärkikolmikko taisteli voitosta. Pitkänen oli johdossa 5,8 sekunnin turvin ennen Mustapuroa ja Nieminen oli noin 10 sekuntia kärjestä. Salenius ajoi ulos ja Kulmala oli jäänyt jo neljän minuutin päähän.

Nelosella, viimeisellä, melkein 27-kilometrisellä sitten tapahtui. Kulmala, Pitkänen ja Nieminen ajoivat ulos. Kaikki eri paikassa ja jäivät sinne. Mustapuro sentään suoriutui vielä viimeisestäkin pätkästä maaliin asti.
”Siellä niitä muita näkyi. Niemisen ulosajopaikka oli aika lähellä maalia. Siihen minäkin meinasi mennä”, kertasi Mustapuro.
”Kivalla fiiliksellä lähdettiin vikalle, pitkälle pätkälle, kun oltiin vain muutamia sekunteja perässä. Ekalla vähän harjoiteltiin talvikeliin, mutta sen jälkeen alkoi kulkea. Vikallekin lähdettiin taistelumielellä, mutta homma lopahti muiden ulosajoihin.”

”Tiet olivat tosi hienoja, ja tietty paikoitellen aika nopeitakin. Epäilisin, että ulosajot saattoivat johtua siitä, että auto kovassa vauhdissa pomppaa pois urasta pehmeälle tai peräti penkkaan asti”, tuumasi Mustapuro.

Pistetilanne osakisan 1 jälkeen:

Kuljettajat
1. Onni Mustapuro HRCF lk 4 Mercedes Benz 280E pisteitä 12
1. Sauli Salokaski PoKyUA lk 2 Datsun Finn pisteitä 12
1. Raimo Lindén Jämsän Äijät lk 3 Toyota Celica 1600 pisteitä 12
4. Reijo Halonen PRCF lk 1 Fiat 127 pisteitä 10

Kartanlukijat
1. Veli-Matti Karttunen AMM lk 4 pisteitä 12
1. Ville Vieri PoKyUA lk 2 pisteitä 12
1. Toni Repo Jämsän Äijät lk 3 pisteitä 12
4. Jarno Halonen lk 1 pisteitä 10


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3234550