Uutiset

Sunnuntai, Syyskuu 20, 2020, 15:16

Kaiken kaikkiaan kauden aikana 12 kuljettajaa ja 13 kartanlukijaa saivat ykkösryhmässä HRT-pisteitä. Lopulta Heinolan UA:n kisaan Jari-Pekka Ralliin lähti neljä näistä taistelemaan kolmen parhaan joukkoon pääsemisestä.

Kaksi autokuntaa on kilpaillut luokassa 1; Ari Vuorinen 850 Fiatilla oli mukana Urjalassa ja Heinolan kisassa Timo Heinonen samanlaisella Fiatilla. Kumpikin keskeyttivät kilpailunsa, joten molemmille tuli loppupisteisiin saldoksi 2 pistettä; kilpailuun hyväksymisestä sekä osallistumispiste.

Luokassa 2 Risto Tiinus Avengerilla oli mukana jokaisessa osakisassa, Kokkolasta tuli keskeytys. Ainoana luokan kilpailijana Hartolassa, Tiinus ajoi maaliin ja luokkavoittoon.

Sami Jaakkola on hallinnut luokkaa 3. Avauskisassa Korpilahdella luokassa oli toinenkin osanottaja, muissa Jaakkola on kartturinsa Jasmine Hannusen kanssa kurvaillut helppoon luokkavoittoon.

Sekä Tiinus että Jaakkola päättyivät lopulta tasapisteisiin (35). Sääntöjen mukaan sen jälkeen tarkastellaan osanottajamäärää luokittain niistä kilpailuista, joiden pisteet noteerataan loppupisteisiin. Näin Jaakkola veti pitemmän korren, joten on pistetaulukossa Tiinuksen edellä.

Ykkösryhmän mielenkiintoisin taistelu nähtiin luokassa 4, sillä se myös ratkaisi mestaruuden. Tässä luokassa lähtijöitä on joka kerta ollut enemmän kuin yksi, joten voitosta tuli joka kerta 11 pistettä. Se tiedettiin ennen päätöskisaa, että kumpi tämän luokan kahdesta osanottajasta luokan voittaa, on mestari.

Ykköspätkällä Onni Mustapuro Mersulla oli 0,8 sekuntia nopeampi kuin Alfa-kuljettaja Panu Pitkänen. Kakkosella Pitkänen ajoi 16,6 sekunnin eron Mustapuroon. Sen jälkeen Mustapuro ajoi neljälle viimeiselle pätkälle pohjat, ja voitti luokan vain 5,1 sekunnin erolla. Nelosen jälkeen Pitkänen johti vielä 4,7 sekuntia.
”Toka vikalla noustiin vasta johtoon. Meni jarruputki poikki. Kiitokset Toni Sinkkoselle, ilman häntä ei oltaisi voittoa otettu”, paljasti Mustapuro.
”Saatiin auto kuntoon, kun Sinkkonen lainasi varaosia. Edessä vain oli jarrut, eikä ajamisesta meinannut tulla mitään ennen kuin saatiin uutta osaa.”

 Luokkavoitolla ja 11 pisteellä Mustapurolla oli nyt kaksi 11 pisteen voittoa, joten mestaruus menee Mersu-miehelle 36 pisteen turvin. Osallistumisista siinä on kuusi pistettä mukana. Jaakkola ottaa hopeaa ja Tiinukselle menee pronssi.

Sarjapisteet (sisältäen osallistumispisteet)
Kuljettajat
1. Onni Mustapuro HRCF luokka 4 Mercedes Benz 280 E pisteitä 36
2. Sami Jaakkola P-HUA lk 3 Sunbeam Avenger 1600 GT pisteitä 35
3. Risto Tiinus Jämsän Äijät lk 2 Sunbeam Avenger pisteitä 35
4. Panu Pitkänen FoSUA lk 4 Alfa Romeo Alfetta GTV 2.0 pisteitä 34
5. Sami Heino NokUA lk 2 Mazda 1300 pisteitä 15

Kartturit
1. Jasmin Hannunen HRCF lk 3 pisteitä 35
2. Tuomas Töyry Jämsän Äijät lk 2 pisteitä 35
3. Eemil Pitkänen Fullspeed RC lk 4 pisteitä 34
4. Teppo Nummela LuPäSUA lk 4 pisteitä 26
5. Jani Einola NokUA lk 2 pisteitä 15


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3091917