Uutiset

Sunnuntai, Syyskuu 20, 2020, 15:03

Ikäkategoriassa ->81 kolmella kuljettajalla; Matti Jaatinen, Jani Salmi ja Keijo Hållfast, oli teoriassa mahdollisuus mestaruuteen, mikäli voittaa 11 pisteen veroisesti. Hållfast putosi tästä lähtöluettelon ilmestyttyä pois, sillä hän oli luokkansa ainoa osanottaja. Janne Lindberg olisi myös ollut mukana taisteluissa, mikäli Jaatinen ja Salmi epäonnistuisivat.

Jaatinen onnistui, Salmi jäi luokassa neljänneksi eikä parantanut pistepottiaan. Tasapisteisiin 35 päätyivät lopulta Jaatinen, Salmi, Hållfast ja Lindberg. Osanottajamäärävertailussa ”volvo-luokka 14” oli vahvoilla. Peräti 26 osanottajaa on tällä kaudella ollut mukana. Salmen sijoittuminen sarjakakkoseksi perustui 17 osanottajaan. Hållfast meni Lindberg edelle, kun hänen luokassaan osanottajia oli kolme enemmän kuin Lindberg, joka viimeistä kisaa lukuunottamatta ajeli yksinään luokassaan.

Luokassa 12 Keijo Hållfast Starletilla tuli siis maaliin. Janne Lindberg voitti luokan 13, jossa kaverina tällä kertaa oli jämsäläinen Kai Bruun Golfilla.
”Vähän oli kaksijakoinen päivä. Piti ajaa pisteistä ja vielä kuitenkin vähän yrittää ”yleiskilpailussakin” sijoittua. Tänään olisi ollut tiukkaa; Kolehmainen ja Jaatinen menivät tosi kovaa”, pohdiskeli Lindberg, joka oli päivän nopein ei-nuoteista ajanut kuljettaja.
”Järkevästi piti ajaa ja jättää taikatemppujen yrittämisen nyt väliin.”

Luokassa 14 lähtijöitä oli yhdeksän. Someron Teemu Koivunen aloitti vahvimmin, ykköselle pohjat, mutta kakkosella jo ongelmia ja mies jätti keskeytysilmoituksen teknisestä syystä. Kakkoselle jäivät myös EPUA:n Jarmo Mursula ja Lappeenrannan Jyrki Putila.

Kahden pätkän jälkeen ensimmäisellä tauolla Jaatinen johti 15,4 sekunnilla ennen AMM:n Jani Salmea. Nilsiän Harri Hartjoki oli tässä vaiheessa kolmantena, eroa kärkeen 25,1 sekuntia. Kahden seuraavan pätkän jälkeen toisella tauolla Jaatinen oli edelleen kärjessä, Anjalankosken Harri Eerola oli noussut Salmen ohi toiseksi.

Viitonen ja kuutonen oli samat kuin ykkönen ja kakkonen. Viimeisellä Rainer Vesiaho nosti vauhtiaan vielä lisää ja oli Jaatisen jälkeen pätkällä toinen ja luokassa kolmas. Salmi jätettiin neljänneksi, kuten oli sijoitus myös maalissa.
”Vihdoin viimein taas toimii laitteet, mikäs siinä oli laskea menemään”, kertasi mestariksi ajanut Jaatinen.
”Melkoinen jymy-yllätys mestaruus meille oli, sen verran on painittu ihan tyhmien vikojen kanssa. Karkkilassa ajetussa kotikisassa räjäytettiin moottori oikein kunnolla, meni ihan kaikki. Tehtiin hirveällä kiireellä kone ja sit jäi vähän muita osa-alueita huomioimatta. Sellainen osa, jota ei ollut autossa mukana, hajosi eikä päästy jatkamaan markan vian takia. Täällä kaikki oli ns. safe moodissa, tehoja puuttuu, ajettiin ihan varovasti, mitään riskiä ei otettu. Tärkeintä oli olla luokassa ykkönen”, tilitti tuore mestari.
-kk

Sarjapisteet (osallistumispisteen sisältäen)
1. Matti Jaatinen NHD lk 14 Volvo 242 pisteitä 35
2. Jani Salmi AMM lk 14 Volvo 242 pisteitä 35
3. Keijo Hållfast HRF lk 12 Toyota Starlet pisteitä 35
4. Janne Lindberg TerUA lk 13 VW Golf GTI pisteitä 35
5. Harri EerolaAnkUA lk 14 Ford Escort RS 2000 pisteitä 31

Kartturit
1. Petri Pimiä AAU lk 12 pisteitä 35
2. Harri Ruokonen TerUA lk 13 pisteitä 35
3. Mikko Kortesuo AMM lk 14 psiteitä 33    
4. Kirsi Kuismanen AnkUA lk 14 pisteitä 32  
5. Harri Luhanko AL-Kangasniemi lk 14 pisteitä 26


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3091927