Uutiset

Sunnuntai, Syyskuu 20, 2020, 14:58

Ikäkategorian ->90 tiukin taistelu mestaruudesta kariutui jo Hartolan kisan alkuvaiheissa, kun jämsäläisen Esa Lindroosin Corollasta petti tukivarsi ja mies keskeytti. Sen jälkeen peli oli kahden miehen, samassa luokassa 17 ajavien Saarijärven Sami Tuomisen ja Akaan Arttu Karttusen välinen. Mikäli Karttunen olisi luokan voittanut, hän olisi noussut tasapisteisiin Tuomisen kanssa. Osanottajamäärävertailussa tietty tasatilanne olisi siirtänyt vertailun neljännen, poisjätetyn kisan tulosvertailuun. Siinä tapauksessa Tuominen olisi ollut mestari, kun Karttusella neljännestä kisasta tuli keskeytys.

Tähän ei nyt kuitenkaan tarvinnut mennä, vaan Tuominen hoiti tyylipuhtaasti homman ”kotiin” ja on nyt kategorian mestari. Mutta kyllä Karttunen pisti oikein urakalla hanttiin. Vain muutamien sekuntien eroja kaksikko sai ensimmäisten viiden pätkän aikana. Viimeiselle lähdettäessä Tuominen johti 1,9 sekuntia. Saman verran ero kasvoi viimeiselläkin, joten Tuomisen voittomarginaali oli 3,7 sekuntia.
”Nyt voitettiin Karttusta saman verran kuin se meitä viime kisassa”, paljasti Tuominen.
”Nyt vaihdelaatikko toimi, joten tämä oli ihan mukavaa. Vähän hitaammat siellä pyöri meidän molempien jaloissa, onneksi se nyt ei sentään ihan ratkaissut tätä kisaa.”
”Hyvältähän voitto ja mestaruus tuntuu. Koko päivä ajettiin kunnolla kilpaa, tällaista se pitää ollakin.”

Luokan 18 voittanut Hanaa-lehden Risto Laine sai kanssakilpailijakseen takaisin Mersun puikkoihin siirtyneen Turengin Ilkka Koskelan. Luokassa 15 startannut pari Matti J. Tarvainen-Ilkka Pohjonen Skodalla keskeyttivät tekniseen vikaan luokan ainoana kilpailijana. Luokassa 16 Lindroosien keskeytettyä voittoon ajoivat Riku ja Olli Niemenmaa Lada Samaralla.
-kk

Sarjapisteet (osallistumispisteet sisältäen)
Kuljettajat
1. Sami Tuominen SaarUA lk 17 Opel Manta 2.0 E pisteitä 39                      
2. Esa Lindroos AUK J-äijät lk 16 Toyota Corolla pisteitä 37
3. Arttu Karttunen AMM lk 17 Opel Kadett GT/E GSi pisteitä 35
4. Risto Laine SiAk lk 18 Mercedes Benz 190 E pisteitä 35
5. Ilkka Koskela TAUK lk 17/18 Fiat Ritmo/Mercedes Benz pisteitä 24       

Kartturit
1. Juha Karpiola Mäntän UA lk 17 pisteitä 39
2. Anja Lindroos AUK J-äijät lk 16 pisteitä 37
3. Veli-Matti Karttunen AMM lk 17 pisteitä 35
4. Katja Salmijärvi TAUK lk 17/18 pisteitä 24
5. Ben Wickström SiAK lk 18 pisteitä 23


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2861345