Uutiset

Sunnuntai, Syyskuu 20, 2020, 14:47

Tasanopeusluokassa 30 autokuntaa ajoi pisteille tänä vuonna. Mitalitaistelussa oli tiukkaa koko vuoden ja ennen viimeistä, Hartolan kisaa mahdollisuuksia mitaleille oli monella kuljettajalla. Tässä luokassa, jos missä, vaihtelua sijoituksia erikoiskokeilla tulee helposti ja usein, mikä tekee ennustettavuudesta mukavan hankalaa. Erityisesti kartturin osaaminen nousee ratkaisevaan merkitykseen tässä lajissa, mutta pitää autoakin osata ajaa lajin omaisella tavalla.

Tasanopeusporukka voisi jonkin kilpailun yhteydessä järjestää asiasta kiinnostuneille tutustumistapahtuman, jossa olisi mahdollisuus syventyä teknisiin laitteisiin, kuljettajien toimintaan ja kuulisi tarkemmin lajin säännöistä. Liian usein kilpailukeskuksissa vieläkin kuulee lausahduksen, että ”mä en ymmärrä tästä lajista mitään”. Tämä on kirjoittajan ehdotus, jonka voi ilman veloitusta toteuttaa.

HRCF:n pari Kari Kuosmanen–Tomi Auersalmi olivat asettaneet tavoitteekseen mestaruuden. Talvikauden avauskisa jäi väliin, mutta kaksikko uskoi mahdollisuuksiinsa. Mestaruuteen olisi Hartolan kisasta riittänyt kolmen sakkiin sijoittuminen.
”Tänään oltiin onneksi kakkosia, joten mestaruus tuli”, iloitsi Kuosmanen maalissa.
”Oli se aika kovan työn takana. Mutta onnistuttiin vielä onneksi lopussa vähän parantamaan juoksua. Vähän oli vaikeuksia matkan mittauksen kanssa, mutta sellaistahan tämä laji on. Kaksi vikaa pätkää oli vauhdikkaampia ja kivoja ajettavia.”
”Nyt tuntuu mukavalta. Vaikka välillä tuntui, että menee liiankin tiukalle, eikä meinaa oikein kestää”, naureskeli Kuosmanen.

Alkupuolen erikoiskokeilla Kuosmanen ajoi sijoille 4–5–4 ja oli neljännellä peräti vasta 9:s. Silti sijoitus pysyi tavoitteessa eli kolmen joukossa. Kun kahdella viimeisellä pätkällä Kuosmanen/Auersalmi olivat tarkimmat eli vähiten virhepisteitä keränneet, loppusijoitus parani pykälällä. Kakkossija Hartolan kisassa riitti näin ollen sarjamestaruuteen.

Koko kauden kärjessä keikkunut pari Eugen ja Ritva Damstedt nappasivat toisen osakisavoittonsa, porukasta ainoana, jolla voittoja on kaksi. Muissa loppupisteisiin lasketuissa kisoissa sijoitukset olivat neljäs ja viides, mutta Porschella ajava pari saa kaulaansa kauden päätteeksi hopeamitalit; kahden pisteen erolla Kuosmaseen.
”Mitali tyydyttää kyllä. Vaikea päivä oli, oikeita nopeuksia oli hankala pitää. Muuten oli kiva rallifiilis, kun oli hyviä teitä”, rupattelivat Damstedtit.

Juutilaisten isä–poika-parin, Eero ja Eetu, pätkäsuoritukset Hartolassa vaihtelivat laajemmin. Huonoimmat sijoitukset olivat 9:s, 10:s ja 11:s. Loppujen lopuksi Hartolan kisasta tuli seitsemäs sija. Kun huonoin pudotetaan loppupisteistä pois, tällä ei suurta merkitystä sitten ollutkaan. Juutilaiset sijoittuvat sarjassa kolmanneksi.
”Trippi ei tuntunut tänään oikein toimivan kunnolla. Kun tiedettiin, että meidän olisi pitänyt sijoittua kahden parhaan joukkoon, meni vähän fiiliksetkin, kun homma ei luistanut”, kertoi isä-Eero.
-kk

Jari-Pekka Rallin tuloksia
1. Eugen ja Ritva Damstedt HRCF Porsche virhepisteitä 54,50
2. Kari Kuosmanen-Tomi Auersalmi HRCF Rover 3500 virhepisteitä 58,10
3. Ari-Pekka Jääskeläinen-Risto Valkonen LMM Volkswagen Golf virhepisteitä 59,40
4. Reijo Rintala-Antero Mannila HRCF Talbot Sunbeam TI virhepisteitä 79,00
5. Raimo Kallio-Vesa Kauppinen LMM/Huuha UA VW 1303 S virhepisteitä 82,40
6. Markku Nieminen-Tapani Laitinen UFAK Saab 96 V4 virhepisteitä 90,20
7. Eero ja Eetu Juutilainen RUA/AL-Hki Audi Coupe quattro virhepisteitä 97,00
8. Jarmo Vesala-Jari Itäkodes HRCF Saab 99 virhepisteitä 104,60
9. Petter Wallén-Lauri Lindström HRCF Saab Sonett virhepisteitä 108,60
10. Jani Koivisto-Juhani Mäkelä HeiUA Audi Coupe S2 virhepisteitä 123,90

Sarjapisteitä (osallistumispisteen sisältäen)
Kuljettajat
1. Kari Kuosmanen HRCF lk 24 pisteitä 37
2. Eugen Damstedt SiAk lk 24 pisteitä 35
3. Eero Juutilainen RUA lk 24 pisteitä 32
4. Ari-Pekka Jääskeläinen LMM lk 24 pisteitä 30
5. Reijo Rintala HRCF lk 24 pisteitä 25

Kartturit
1. Tomi Auersalmi HRCF lk 24 pisteitä 37
2. Ritva Damstedt SiAk lk 24 pisteitä 35
3. Eetu Juutilainen AL-Hki lk 24 pisteitä 32
4. Risto Valkonen LMM lk 24 pisteitä 30
5. Jari Itäkodes HRCF lk 24 pisteitä 22


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3091904