Uutiset

Maanantai, Syyskuu 7, 2020, 08:47

Enintään 1000-kuutioisten luokassa 5 HRCF:n Jari Ohrankämmen–Petri Helmikkala tekevät tasaista jälkeä. Tänä vuonna pari on jo kolmesti voittanut luokkansa. Siitäkin huolimatta, että kaikenlaisista teknisistä ongelmista kuullaan raporttia aina maalihaastatteluissa. Niin tälläkin kertaa.

”Vesipumppu vuoti. Sinne on toistaiseksi lisätty viisi kertaa vettä. Onneksi sentään ei mennyt liian lämpöiseksi kone. Ai niin, ja kakkosvaihde ei enää mene päälle. Kaikki muuten hyvin”, selvitti aina hyväntuulinen Ohrankämmen.
”Hyvä reitti oli.”

Ohrankämmen on pistejohdossa kolmella luokkavoitolla maksimipistein.

AL-Myrskylän Antti Heinänen kartturinsa Tiia Mäenpään kanssa Fiat 850 Specialilla tulivat luokassa myös maaliin.

Luokassa 6, enintään 1300-kuutioisissa nähtiin jälleen tiukka kisa voitosta. Alavuden Jari Valtaala sekä HRCF:n Hannu Sartovuo tarjosivat Kokkolan kisan tapaan jännittävän taistelun luokkavoitosta. Kokkolassa harmittava 10 sekunnin aikarangaistus tiputti Sartovuot (Hannu ja Teemu) kakkosiksi muutaman sekunnin päähän Valtaalasta.

Sartovuot oli koko kisan alun niskan päällä, sekunti sekunnilla ero kasvoi ja neljän pätkän jälkeen Valtaala oli tiputettu 10 sekunnin päähän kakkoseksi. Sitten kaikki muuttui. Valtaala ajoi Sartovuohon nähden 12,3 sekunnin pohjat, joten alavutelainen nappasi luokkavoiton kahden sekunnin erolla. Mitä tapahtui?
”Mä luulin vikalla pätkällä, että meni rengas, mutta tuolla etupäässä on jotain irti ja auto täristää niin paljon, ettei näe tietä enää”, raportoi Hannu Sartovuo maalissa.
”Harmittaa… jos ei tule at:tä, sit tulee tämmöisiä…”

Valtaala oli kartturinsa Pekka Penttilän kanssa helpottuneen oloinen maalissa.
”Kaksi viimeistä pätkää tultiin ihan järjettömän suurella riskillä. Oli pakko tulla, ei ollut muuta vaihtoehtoa. Ei meillä alussa mitään ongelmia ollut, ei vaan päästy tällä kertaa kovempaa. Ei tiet vaan sopineet meidän autolle, ja oli pakko tulla tuo vika pätkä ihan ylikovaa. Ettei siinä ollut enää mitään järkeä”, tilitti Valtaala, jolla on myös maksimipisteet kolmen luokkavoiton turvin. Tasapisteiden sattuessa Valtaala on vahvoilla luokkansa suuremman osanottajamäärän vuoksi. Heinolan kisan lähtöluettelon mukaan luokassa 7 on useampi osanottaja, joten myös Martti Sarasto lienee nousemassa mukaan mitalitaistoihin.

Austin Cooper S:llä kilpaileva Savonlinnan Hännisten pari Veijo ja Petri olivat tällä kertaa hyvässä vauhdissa. Pitkään on autoa rakennettu kuntoon, ja nyt näytti kaikki toimivan. Hänniset olivat pätkäajoissakin kaksi kertaa kolmas Sartovuon ja Valtaalan jälkeen sekä peräti kolmesti toinen tämän kaksikon välissä. Viiden pätkän jälkeen kakkossijaan jäi eroa vain 14,5 sekuntia.
”En oikein tiiä, miten tänään näin hyvin mentiin. Nyt ei ollut enää lämpöongelmia, on vähän laitettu tätä kuntoon. Ei ollut mitään erityistä, yhden kerran peruutettiin yhdessä risteyksessä, ei muuta. Sehän on sitä paitsi ihan normaalia”, naureskeli Hänninen.

Enintään 1600-kuutioisten luokassa 7 näytti ensin siltä, että nyt saadaan hyvä kisa aikaan NHD:n parin Martti Sarasto–Pasi Someroja Cortina GT:llä sekä HRCF/HSTT-parin Bertil Lindholm–Pentti Ritari kesken. Lindholm nimittäin pamautti 7,6 sekunnin luokkapohjat ykköselle ja toisella oli Sarasto 9,1 sekuntia nopeampi. Kahden pätkän jälkeen tauolle tultaessa Sarasto johti siis 1,5 sekuntia.

Tämän jälkeen taistelu loppui, sillä Lindholm jätti keskeytysilmoituksen ja mainitsi syyksi nokka-akselin pettämisen. Saraston oli siis helppo ajaa luokkavoittoon.
”Köröteltiin tauon jälkeen. Kivoja teitä oli tällä kertaa, tykkään noista pienistä söheröistä”, paljasti Sarasto.

Saraston epäonneksi Korpilahdella hänellä ei ollut vastustajia luokassa, joten kolme luokkavoittoa pistetaulukossa, mutta kaksi pistettä vähemmän kuin Ohrankämmenellä ja Valtaalalla.

Pistetilanne kolmen osakisan jälkeen:

Top 5
Kuljettajat
1. Jari Ohrankämmen HRCF lk 5 Wartburg 353 pisteitä 39
1. Jari Valtaala AlavUA lk 6 Toyota Corolla pisteitä 39
3. Martti Sarasto NHD lk 7 Ford Cortina GT pisteitä 37
4. Hannu Sartovuo HRCF lk 6 Ford Escort 1300 GT pisteitä 33
5. Veijo Hänninen SLUA lk 6 Austin Cooper S pisteitä 19

Kartturit
1. Petri Helmikkala HRCF lk 5 pisteitä 39
2. Pasi Someroja NHD lk 7 pisteitä 37
3. Teemu Sartovuo HyUA lk 6                          pisteitä 21
4. Petri Hänninen SLUA lk 6 pisteitä 19
5. Anni Kalenius UUA lk 6 pisteitä 17

 


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3490061