Uutiset

Maanantai, Syyskuu 7, 2020, 08:38

Kategorian Historic ->90 enintään 1600-kuutioisten luokassa 16 Jämsän Äijien Esa ja Anja Lindroos ovat kisasta toiseen ottaneet luokkavoittoja. Harmillisesti vain viime aikoina he ovat olleet ainoita osanottajia, mutta nyt ABC Toijala Ralliin sentään vastustajia ilmaantui peräti kaksi autokuntaa.

Ennen rallin alkua Esa Lindroos hieman mietiskeli, mitenkähän mahtaa ehtiä nuorten poikien joukossa. Myönsi kuitenkin, että on paljon mukavampi startata kisaan, kun tietää pääsevänsä ajamaan kilpaa.

Pitkään sitä iloa ei sitten kestänytkään. Raision UA:n pari Mikke Yrjölä-Jari Kuusela Opel Corsallaan keskeyttivät tekniseen vikaan jo ykkösellä. Tampereen Niemenmaat Riku ja Olli jättivät kisan kesken jarruhuolien vuoksi ek:lla 2. Näin Lindroosit siis jälleen kisasivat yksinään luokassaan.
”Tosi harmi, kun molemmat jäivät reitille. Toisen huolena oli vetoakseli ja toisen jarrut”, tiesi Lindroos kertoa.
”Kiva kun olivat mukana, mukavia poikia. Ihan hyvä päivä meilläkin oli, vaikka vähän ykkösellä hulluteltiin. Pikkuisen nimittäin lehtiä käytiin keräämässä. Loppupäivä meni hienosti ja viimeinen pätkä erityisen hyvin.”

Enintään 2000-kuutioisten luokassa 17 odoteltiin mielenkiinnolla kaksi edellistä kisaa luokan voittaneen saarijärveläisen Sami Tuomisen (Manta) sekä teknisistä syistä Kokkolassa keskeyttäneen akaalaisen Arttu Karttusen (Kadett E GSi) jälleenkohtaamista.

Ja mielenkiintoisestihan se alkoikin. Karttunen ajoi 1,1 sekunnin pohjat ennen Tuomista, joka iski heti takaisin. Kakkosella Tuomiselle pohjat 1,5 sekunnin turvin. Tauolle tultaessa kaksikon ero oli 0,4 sekuntia. Karttunen ei taipunut, kolmoselle 0,7 sekunnin pohjat ennen Tuomista, joka joutui nelosellakin taipumaan, nyt eroa jäi kolme sekuntia.

Kun Karttunen ajoi vielä viimeisellekin pätkälle 0,6 sekunnin pohjat, oli Tuomisen tyytyminen luokan kakkossijaan 3,9 sekunnin erolla.
”Nyt ei ollut teknisiä ongelmia, kaikki toimi. Tämä oli kyllä elämäni tiukin kisa, tultiin välillä ihan kuolemaa uhmaten, pelottikin oikein. Kova kisa oli Samin kanssa”, jutteli Karttunen.

Tuomista ei tuntunut tappio haittaavan.
”Nyt ajettiin kilpaa ihan tosissaan. Paremmalle hävittiin, ei maha mitään. Oli tänään meille vähän liikaa risteyksiä, ykköstä kun ei tästä saa päälle kuin pysähtymällä. Semmoista tökkimistä se vähän oli. Mutta mahtava kisa oli”, kertasi Tuominen.

Luokan kolmas autokunta; Fiat Ritmolla ajavat turenkilaiset Ilkka Koskela-Katja Salmijärvi, oli vaikeuksissa kakkosella ja lopputuloksissa eroa voittajaan kertyi lopulta yli kolme minuuttia.

Sipoon Autokerhoa edustava Risto Laine yhdessä kartturinsa Ben Wickströmin kanssa ajoi luokassa 18 yksin, mutta oli jälleen hyvässä vauhdissa. Päivän nopeimpien historic-kuljettajien listalla Laine oli Mersullaan kolmas ilman nuotteja ajaneista.
”Hyvinhän se päivä meni, kun ollaan tänne asti päästy. Tykkään kovasti hieman pienemmistä teistä, mutta jostain syystä ajat eivät kuitenkaan olleet hyviä”, pohdiskeli Laine.

Pistetilanne kolmen osakisan jälkeen:

Top 5
Kuljettajat
1. Sami Tuominen SaarUA lk 17 Opel Manta 2.0 E pisteitä 37
1. Esa Lindroos AUK J-äijät lk 16 Toyota Corolla 1600 GT pisteitä 37
3. Arttu Karttunen AMM lk 17 Opel Kadett E GSi 16V pisteitä 27
4. Risto Laine SiAk lk 18 Mercedes Benz 190 E 2.3-16 pisteitä 21
5. Ilkka Koskela TAUK lk 17 Fiat  Ritmo Abarth 130 TC pisteitä 12

Kartturit
1. Juha Karpiola Mäntän UA lk 17 pisteitä 37
1. Anja Lindroos AUK J-äijät lk 16 pisteitä 37
3. Veli-Matti Karttunen AMM lk 17 pisteitä 27
4. Katja Salmijärvi TAUK lk 17 pisteitä 12
5. Tomi Auranen Päij-HUA lk 18 pisteitä 10
5. Ben Wickström  SiAK lk 18 pisteitä 10


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3490085