Uutiset

Torstai, Syyskuu 3, 2020, 10:22

Historic Rally Trophy -sarjan 2020 kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Akaalla, jossa Urjalan UA:n isännöimässä rallissa kilpailukeskuksena toimii, kilpailun nimen mukaisesti, ABC Toijala. Kahden osakisan jälkeen missään kategoriassa ei mitään ole vielä ratkaistu. Pistetaulukossa on vähintäänkin kahden ensimmäisen kesken vielä kaikki auki. Sarjan viimeinen osakisa ajetaan kahden viikon päästä Heinolan UA:n järjestämänä Hartolan ympäristössä. Siellä kilpailukeskuksena toimii Liikenneasema Jari-Pekka.

Ykkösryhmän kärjessä Urjalan kisaan lähtee Sami Jaakkola Sunbeam Avengerilla pistein 23. Onni Mustapuro on Mersullaan vain yhden pisteen päässä. Ryhmän kolmannesta sijasta tiukimmin taistelevat Risto Tiinus (13 pistettä) Avengerilla sekä Sami Heino (12) Mazdalla.

Historicien -69-kategorian kärjessä tasapistein ovat Jari Ohrankämmen Warrellaan sekä Jari Valtaala Corollallaan. Kummallakin luokkavoitot kahdesta ajetusta kisasta. Luokkavoittoon molemmissa on yltänyt myös 23 pisteellä kolmantena oleva Martti Sarasto Cortina GT:llä, mutta Korpilahdella Sarasto oli ainoa osanottaja, joten pisteitä voitosta tuli kaksi vähemmän kuin kärkikaksikolla. Hannu Sartovuo Escort 1300 GT:llä on neljäntenä vain kaksi pistettä Sarastoa perässä.

Kategoriassa Historic -75 Ilpo Hietanen on kärjessä 25 pisteellä, mutta Hietasta ei Urjalan kisassa valitettavasti nähdä. Seuraavina pistetaulukossa tasapistein (23) olevilla Toni Sinkkosella sekä Pasi Männistöllä on nyt hyvät saumat nousta kärkeen. Peli ei ole kuitenkaan Hietasella vielä menetetty, sillä loppupisteisiin lasketaan kolmen kisan tulos.

Historicien -81-kategoriassa taistelu mitaleista näyttäisi olevan kaikkien tiukin. Keijo Hållfast Toyotalla on 23 pisteellä kärjessä, mutta kahden pisteen päässä kärkkyvät Janne Lindberg VW:llä, Jani Salmi Volvolla sekä Matti Jaatinen myös Volvolla. Lindbergin epäonneksi hänen luokassaan ei ole muita osanottajia.

Tuoreimpien historic-autojen kategoriassa -90 Sami Tuominen Mantallaan on kahden luokkavoittonsa jälkeen maksimipistein kärjessä. Esa Lindroos Toyotalla on kakkosena kaksi pistettä perässä. Lindroos on myös yltänyt kahteen luokkavoittoon, mutta Korpilahden kisassa ei ollut muita osallistujia luokassa. Arttu Karttunen on Opelillaan kolmantena. Tuomiselle tuli tappio Korpilahdella ja Kokkolassa keskeytys, pisteitä siten vain 13.

Nuottisarjalaisissa Heikki Westerlund Mantallaan johtaa kahden luokkavoittonsa turvin 25 pisteellä. Mika Karpiola on toinen kaksi pistettä perässä ja Antti Leponiemi kolmantena 21 pisteellä.

Tasanopeusluokassa on myös tiukka vääntö mitaleista. Vain yhden pisteen eroilla kolmen kärki on Eugen Damstedt, Eero Juutilainen ja Ari-Pekka Jääskeläinen. Neljäntenä olevalla Reijo Rintalalla on 13 pistettä ja vain Kokkolan kisan toistaiseksi ajanut Kari Kuosmanen on pisteen päässä Rintalasta viidentenä. Samoin tässä luokassa loppupisteisiin lasketaan kolmen parhaan kisan tulos, joten kärkikolmikko voi vielä vaihtua.

Urjalan ABC Toijala Rallissa on myös Näytösajo-luokka mukana. Osallistujia on tällä kertaa kaksi; Egil Eriksson Fiat Pandalla sekä Timo Savenius Volvo 142 S:llä. He starttaavat reitille tasanopeusluokan perään, eikä heille oteta kilpailussa aikaa erikoiskokeelta.

Kilpailu alkaa lauantaina 5.9.2020 kello 11.01 ABC Toijalan alueelta Sirkesalontie 2, veturin kohdalta. Huoltoon tullaan ABC Toijalan piha-alueelle noin klo 12.30 ja maaliin samaan paikkaan noin klo 15.20.

Rallin reitti kulkee peuravaara-alueella, joten olettehan varovaisia liikkuessanne erikoiskokeelle ja takaisin.
-kk


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 3490114