Uutiset

Tiistai, Elokuu 4, 2020, 16:07

Kokkolan 400-vuotisjuhlaralli 1.8.20, HRT-osakisa 2/4

Tasanopeusluokassa tiukka pistetaistelu

Kokkolaan ilmoittautui 22 tasanopeusluokan kilpailijaparia, mutta kolme perui osanottonsa jo ennen starttia. Oli 19 autokuntaa kuitenkin loistava määrä.

Korpilahden kisan väliin jättänyt Kari Kuosmanen kartturinsa Tomi Auersalmen kanssa aloittivat Kokkolassa tarkimmin. Ykkösellä virhepisteitä Rover-kaksikolle kertyi vain 7,5. Juutilaiset Eero ja Eetu Savonlinnasta Audillaan olivat 11,3 virhepisteellä melko tiukalla kolmanneksi ajaneen parin Ari-Pekka Jääskeläinen-Risto Valkosen kanssa. Eugen ja Ritva Damstedt olivat ykkösellä neljänsiä, virhepistein 13,7.

Kakkosella Jääskeläisen autokunta skarppasi parhaiten, virhepisteitä vain 5,7. Kuosmanen oli kuitenkin tiukasti kakkonen kahdeksalla virhepisteellä, Juutilaiset keräsivät 12,9 pistettä ja olivat kolmansia. Damstedtit tipahtivat kakkosella sijalle 8.

Kolmosella tulosluettelo menikin uuteen järjestykseen. Jarmo Vesala uuden kartturinsa Jari Itäkodesin kanssa selviytyi parhaiten. Virhepisteitä tuli vain 1,4. Reijo Rintala-Antti Mannila olivat kakkosia, pisteitä 4,9. Kolmanneksi parhaiten ajoivat Jukka Toivonen-Lauri Heikkilä pistein 8,1. Täällä Juutilaiset olivat sijalla 6 pistein 10,2 ja Damstedtit seuraavina pistein 10,4. Jääskeläinen sijoittui kahdeksanneksi ja pisteitä kertyi 10,6. Kuosmanen oli peräti vasta sijalla 12, mutta pisteitä sentään vain 12,8.

Nelosella Kuosmasen autokunta sai taas juonesta kiinni. Jälleen paras suoritus pistein 6,1. Nyt kärkeen kiilasi jälleen uusi nimi: Veli-Matti Turja ja kartturi Rami Yli-Mannila onnistuivat hienosti, virhepisteitä tuli vain 7,6. Jääskeläisen sekä Juutilaisen autokunnat olivat sijoille 4 ja 5 sekä Damstedtit sijalla 12.

Neljä kärkiparia erottuivat

Tauolle tultaessa neljän pätkän jälkeen kärkinelikko oli jo hyvin selvillä. Kuosmanen kärjessä pistein 34,40, Jääskeläinen kakkosena 5,1 pistettä perässä. Juutilaiset olivat 11,5 pisteellä Kuosmasta perässä kolmantena. Damstedtit olivat kisassa neljäntenä, eroa kärkeen kuitenkin jo 49,6 pistettä.

Viidennellä oli tuloksissa jälleen hieman hajontaa. Kuosmanen toki oli jälleen tarkin 11,1 virhepisteellä, Juutilainen tiukasti kakkosena pistein 11,7. Raimo Kallio-Vesa Kauppinen onnistuivat jättämään Jääskeläisen 14,8 pisteineen taakseen neljänneksi. Damstedtit olivat sijalla 10 virhepistein 31,0.

 Kuutosen jälkeen ennen viimeistä pätkää Kuosmanen oli 10 pistettä Jääskeläistä edellä. Juutilaiset olivat kakkossijasta perässä 3,1 pistettä ja neljäntenä olivat Damstedtin, joiden ero kärkikolmikkoon oli jo melko suuri, kolmanteenkin sijaan noin 60 pistettä.

Vielä viimeiselläkin nähtiin sentään yllätyksiä. Lassi Paarala ja kartturi Juha Järvinen selviytyivät parhaimmin, virhepisteitä kertyi vain 2,5. Jääskeläinen ja Kuosmanen täydensivät pätkän kärkikolmikon. Juutilaiset ja Damstedtit olivat sijoilla 5 ja 6.

Tasanopeusluokan hallitseva mestari Mika Alakoskela ja kartturi Risto Salonpää saivat juonesta kiinni ja olivat seiskapätkällä neljäntenä, samoilla pisteillä kuin Juutilaiset viidentenä.
”Meitä oli tällä kertaa kaksi kuljettajaa autossa, mikä näkyy tuloksissakin”, hymähti Alakoskela, joka oli saanut tasanopeuskonkari Risto Salonpään vierelleen tällä kertaa.
”Ei se menestys kuljettajana näytä tuovan muutoin tulosta. Eka pätkä meni meiltä täysin opetellessa ja nyt maaliintulomatkalla pohdittiin, että jotain uutta täytyy seuraavaan kisaan mennessä keksiä.”

”Tässä sen näkee, että vaikka tässä autossa on mitaleita toisella kaksi kultaa ja toisella kultaa ja hopeata. Silti me lähdetään kisaan mukaan ja voidaan olla vaikka 15:s tai 16:s. Uusia harrastajia olisi kiva saada mukaan kisoihin.”

Kärkinelikko Kokkolassa oli lopulta Kuosmanen (pistein 50,8), Jääskeläinen (60,7), Juutilaiset (64,5) ja Damstedtit (128,6). Viidennestä sijasta alaspäin kisa oli todella tiukkaa.
”Aika hyvä päivä oli. Paljon tehtiin sellaisia pieniä typeryyksiä, mutta näemmä moni muukin teki. Korpilahden talvikisa jäi väliin, kun tähän Roveriin on tosi vaikea löytää sopivankokoisia talvirenkaita. En saanut järjestettyä renkaita, joten kisa jäi väliin. Vielähän näitä on kaksi jäljellä, mitään ei ole vielä menetetty”, kertasi Kuosmanen.

Top 5 – Pistetilanne kahden osakisan jälkeen:

Kuljettajat
1. Eugen Damstedt SiAK Porsche 911 pisteitä 21
2. Eero Juutilainen RUA Audi Coupé quattro pisteitä 20
3. Ari-Pekka Jääskeläinen LMM Volkswagen Golf pisteitä 19
4. Reijo Rintala HRCF Talbot Sunbeam TI 1.6 pisteitä 13
5. Kari Kuosmanen HRCF Rover 3500 pisteitä 12

Kartturit
1. Ritva Damstedt SiAK pisteitä 21
2. Eetu Juutilainen AL-Hki pisteitä 20
3. Risto Valkonen LMM pisteitä 19
4. Tomi Auersalmi HRCF pisteitä 12
4. Jukka Silvasti UuUA pisteitä 12


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2804880