Uutiset

Perjantai, Maaliskuu 6, 2020, 17:17

Maaliskuun 13.–14. päivinä koillis-Espanjassa ajetaan perinteinen Costa Brava Rally, joka on yleensä aloittanut FIA:n historicien EM-sarjan. Niin se tänäkin vuonna on EM-ralleista kalenterissa ensimmäinen, mutta maailmalla jylläävä koronavirus näyttää sekoittavan suunnitelmia.

Rallin järjestäjien nettisivuille ilmestyi tiedote, jossa kerrotaan, että italialaiset tiimit eivät saa osallistua Espanjan Costa Brava Ralliin. Rallin järjestäjä sekä Katalonian terveysviranomaiset näkivät parhaaksi estää italialaisten osallistuminen kilpailuun.
”Täydellisenä yllätyksenä tämä tuli meillekin. Olemme juuri nousseet Vuosaaresta laivaan, joka kuljettaa meidät Eurooppaan, ja rantautumisen jälkeen edessä olisi automatka Espanjaan”, kertoo ainoana suomalaiskuljettajana kisaan kartturinsa Ari Koposen kanssa lähtenyt Sverre Norrgård.

”Nyt meitä mietityttää, mitä FIA tekee. Otetaanko tältä rallilta EM-arvo pois, kun kaikki halukkaat eurooppalaiset eivät saa osallistua? Tämä olisi ollut kiva tietää ennen kuin laiva lähti satamasta.”

FIA:n historicien EM-sarjan kalenterissa seuraavaksi kilpailuksi on merkitty San Remo Rally Pohjois-Italiassa 2.–4.4. Ja kuten aiempi uutinen sivuillamme kertoo, San Remo Rally on jo nyt peruttu.

FIA:n historicien EM-sarjaan pitää ilmoittautua ennakkoon. Toistaiseksi suomalaisia ilmoittautuneita on yhteensä kuusi autokuntaa, joista vain yksi on osallistumassa Costa Bravaan. Sarjan yhdeksästä osakisasta kilpailijoille lasketaan kuuden parhaan tulos loppupisteisiin.

-kk

PS. Myöhään illalla perjantaina tuli FIA:lta tiedote, että Costa Brava Rallista ei jaeta EM-pisteitä


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2712086