Uutiset

Lauantai, Lokakuu 12, 2019, 20:00

Historic Rally Club Finlandin organisoiman Historic Rally Trophy -sarja 2019 päättyi tänään lauantaina 12.10. Naantalin Seudun Urheiluautoilijoiden isännöimänä Mynämäen ympäristössä. Erikoiskokeita ajettiin kuusi ja ek-kilometrejä oli noin 70. Ennakkoon reittiin tutustuvien Nuottisarjasta löytyi tällä kertaa nopein historic-kuljettaja, kun riihimäkeläinen Janne Toivonen isä-kartturinsa Jukan kanssa kukisti myös nuoteista ajaneen parin Martti Sirro-Jari Hellgren 13 sekunnilla. Ilman nuotteja ajaneista nopein oli Karkkilan Matti Jaatinen.

Toivosten rallikausi saikin hyvän päätöksen, kun Naantalin kisasta tuli upea voitto. Vain kaksi osakisaa maaliin asti ajaneena Toivoset eivät mitalisijoille tällä kertaa yltäneet.
”Talvella jäi kaksi ekaa kisaa ajamatta, kun auto ei ollut valmis. Raision kisasta tuli voitto ja sitten Nokialla auto kaatui ja Urjalassa keskeytys”, tilitti 26-vuotias Janne, joka ajaa kaksivetoista Opel Kadettia.
”Tänään oli hyvä päivä, saatiin hyvä luotto autoon ja kaikki pelasi hienosti. Pieni yllätys oli, että nelivetoinen Audi jäi taakse. Koko päivä ajettiin heidän kanssaan kilpaa, mukava kun on joku, jonka kanssa kilpaa ajetaan.”

Hyvinkään UA:ta edustava Martti Sirro toi Audinsa maaliin toiseksi nopeimpana historic-kuljettajana. Eroa Toivosiin jäi 13,1 sekuntia. Aivan ajamalla tämä ei kuitenkaan toteutunut.
”Yksi risteys missattiin ja sitten kolmospätkän lähdössä tuli kummallinen käyntivika moottoriin. Kisan loppuun asti moottori pätki yläkierroksilla koko ajan. Ei mitään murhetta sen enempää. Toivonen vain meni kovempaa”, totesi Sirro, jonka edellinen kisa oli helmikuinen Peurunka-ralli.

Ei ollut yllätys, että ilman nuotteja ajaneista nopein historic-kuljettaja oli Matti Jaatinen Karkkilasta Volvollaan.
”Vihdoin, on sitä yritettykin”, sanoi Jaatinen, jonka kauteen mahtuu paljon tekniikkamurheita.
”Tiet olivat todella hienot, ja varsinkin viimeinen pätkä sellainen, jota sai Volvolla laskea oikein tosissaan.”

Somerolainen Antero Sakselin samanlaisella Volvollaan hävisi voiton noin 40 sekunnin erolla Jaatiseen. Kolmas oli Juhani Vuori kartturinsa Jasu Vuoren kanssa. Eroa Sakseliniin jäi noin kahdeksan sekuntia.

Kausi 2019 on palkintogaalaa vailla valmis. Ensi vuoden sarja alkaa Kiuruvedeltä tammikuun 11. päivä.


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2647084