Uutiset

Sunnuntai, Syyskuu 22, 2019, 11:41

Viimeistä edellinen historic-rallien EM-osakilpailu ajettiin viikonloppuna Italian Elban saarella. Ennen viimeistä, Unkarissa ajettavaa kisaa pistetilanteet ovat vähintäänkin mielenkiintoisia.

Tiimien välisessä kisassa Italian Rododendri Historic Rally sai Elbalta vain pisteen enemmän kuin HRCF:n joukkue, mutta kun se sai kaikki pisteet hyväkseen, HRCF joutui luopumaan pistejohdostaan. Eroa on nyt vain kaksi pistettä. Mielenkiintoista tässä on se, että kummankin joukkueen seuraavaksi huonoimmat pisteet (31) pudotetaan pois, joten suomalaisten tulisi kerätä pisteitä vähintään kolme enemmän voittaakseen mestaruuden.

Pisteissä kolmantena oleva FlexiFly.co.uk on pienoinen uhka mestaruustaistossa. Grahamien isä ja poika toivat 28 pistettä Elbalta JA FlexiFlyn heikoin, pudotettava kisa on 27 pisteen arvoinen. Kaikki yli tuon, kasvattaa pistepottia.

Mitalit joka tapauksessa jaettaneen näiden kolmen tiimin kesken, järjestys on vielä epävarmaa.

Suomalaisautokuntia oli Elballa viisi: Esa Peltonen–Jyrki Saarto Starletilla, Pentti Veikkanen–Timo Jaakkola Porschella sekä Teuvo Hämäläinen–Pirjo Rosberg Starletilla kategoriassa 3. Kategoriassa 1 Elias Kivitila–Timo Tuominen sekä Jari Hyvärinen–Jarno Ala-Turkia Volvo Amazonilla. Maaliin pääsivät vain Peltosen sekä Veikkasen autokunta.

Suomalaisia kiinni mitaleissa

Kategoriassa 3 Karl Wagner nousi pistejohtoon neljän pisteen erolla Esa Peltoseen. Peltonen on nyt pistetaulukon kakkonen kolme pistettä Veikkasta edellä. ”Zippo” Audillaan on vain pisteen päässä Veikkasesta neljäntenä.

Eipä ole mitaleita jaettu vielä tässäkään kategoriassa, joten Unkarissa homma ratkaistaan lokakuun puolivälissä, samana viikonloppuna Rantarallin kanssa.

Kategoriassa 1 Elias Kivitila–Timo Tuominen ovat edelleen kiinni pronssimitalissa, mutta myös Elballa keskeyttänyt Carlo Fiorito on vain seitsemän pisteen päässä neljäntenä. Kasvattaakseen Unkarissa pistepottiaan Kivitilan olisi saatava enemmän kuin 11 pistettä ja Fioriton enemmän kuin yhdeksän pistettä.

Kategoriassa 2, jossa ei suomalaisia ole mukana, on tiukka kisa mitaleista. Johdossa on 78 pisteellä Carlo Mylle, mutta kuusi ensimmäistä on vain seitsemän pisteen sisässä.

Kategoriassa 4 Will Graham nappasi kärkipaikan kahden pisteen erolla, kun ”Lucky” keskeytti. Kolmantena pisteissä oleva Ruotsin Mats Myrsell myös keskeytti Elballa.
-kk


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2802277