Uutiset

Lauantai, Elokuu 10, 2019, 19:09

EM Lahti Historic Rallyssa kategorian 3 voittaneen Esa Peltosen sekä kategoriassa 2 toiseksi sijoittuneen Elias Kivitilan pisteillä HRCF:n joukkue venytti edelleen johtoasemaansa tiimien välisessä kisassa. Kuuden osakisan jälkeen eroa kakkosena olevaan italialaiseen tiimiin, Rododendri Historic Rally, on nyt peräti 45 pistettä.

Lahdessa eniten tiimipisteitä keräsi FlexiFly.co.uk-tiimi, yhteensä 40 pistettä. Suomalaiset keräsivät toiseksi eniten (38) pisteitä ja viidentenä Lahden jälkeen oleva CMS-tiimi 18, kuten teki myös kuudentena oleva Audi Quattro Historic Team.

Historic Rally Club Finlandin tiimillä on pisteitä jo kuudesta kisasta. Heikoin pistemäärä on 29, joten kovin paljoa ei suomalaisilla ole mahdollisuuksia johtoaan yrittää kasvattaa. Rododendri on saanut pisteitä viidestä kisasta, heikoin tällä hetkellä kerrytti pistesaldoa 23 pisteellä.

Flexi.Fly.co.uk on jäänyt käytännössä pisteittä kahdessa osakisassa, joten sillä on parhaimmat mahdollisuudet parannella asemiaan. Kärkeen, HRCF:n pistemäärään on tosin eroa jo 69 pistettä.

Tiimien välisessä kisassa yhteensä 15 tiimiä on päässyt listalle. Yhdeksästä kisasta lopputulokseen lasketaan pisteet kuudesta parhaasta kisasta. Lahti oli sarjan kuudes kisa.

Suomalaisia edelleen mukana mitalitaistoissa

Kategoriassa 1 Elias Kivitila kartturinsa Timo Tuomisen kanssa paranteli Bemarillaan asemiaan ja pari nousi kakkossijansa myötä Lahdessa voittaneen brittipariskunnan Ernie ja Karen Grahamin jälkeen kolmansiksi pistein 71. Grahamit Escort Twincamilla ovat taulukossa kakkosena, mutta tasapisteillä 89 johtavan Porsche-mies Antonio Parisin kanssa.

Kategoriassa 3 yleiskisassa toiseksi sekä kategorian ja luokkansa 1300-kuutioisella Starletilla voittanut pari Esa Peltonen–Jyrki Saarto nappasivat nyt johdon pistetaulukossa sekä kuljettajien että karttureiden puolella. Nimimerkillä Zippo ja Audi quattrolla ajava, lopulta Peltoselle 9,9 sekunnilla hävinnyt italialainen nousi pistetaulukon kakkoseksi. Ennen Lahtea toisena ollut pari Pentti Veikkanen–Timo Jaakkola oli ongelmissa ja kisassa kategoriassaan kuudensia, mutta putosivat pistetaulukossa vain yhden sijan. Veikkanen on pisteissä kolmantena, vain kaksi pistettä Zippoa perässä, ja kartturi Jaakkola kakkosena kahdeksan pisteen päässä kärjestä.

Kategoriassa 4 sekä Ville Silvasti että Jari Latvala keskeyttivät ja jäivät tietty pisteittä. Pistetaulukossa miehet ovat 15 pisteellä kumpikin sijalla 7. Lahdessa kategorian voittanut britti Will Graham nousi kakkoseksi. Sijalla 9 oleva Matti J. Tarvainen avasi pistepottinsa saaden kategorian toiseksi korkeimmat pisteet toisen sijan kunniaksi.

Kategoriassa 2 ei ole suomalaisia tänä vuonna. 

-kk


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2647178