Uutiset

Tiistai, Heinäkuu 16, 2019, 13:22

Luokassa 8 Markku Hakala-Jari Männistö oli ainoa autokunta, kun luokkaa hallinnut Arttu Karttunen vaihtoi isompaan autoon ja toiseen luokkaan.
”Kivaa taas oli. Rauhassa tultiin ja maaliin päästiin”, kertoi Hakala.

Luokassa 9 Raimo Lindén oli myös ainoa kuljettaja kartturinsa Toni Revon kanssa. Maali-AT:llä nousi epäilys, että Celicassa on ongelmia, kun sininen savu seuraa perässä.
”Se on sininen auto, niin se haikukin on sininen. Se kuuluu tähän”, korjasi Lindén todella lämpimästä ohjaamostaan.
”Ei oo mitään ongelmia, ei. Muuta kun pientä haikua. Se on jo kolme kisaa haiunnut, annetaan sen haikua.”

Luokassa 10 ei ollut ketään mukana eikä luokassa 12.

Luokassa 11 ajavan Tommi Järvisen odotettiin pistävän Joni Mäkelän tiukoille kisassa, mutta jo ensimmäisen pätkän ajoista nähtiin, että jotain oli pielessä. Eroa Mäkelään ehti kertyi jo 24 sekuntia.
”Me saatiin edellä lähtenyt kiinni ja ajettiin sen perässä sen seitsemän kilsaa. Kuusi pätkää tänään, ja kolmella jouduttiin ajamaan muitten perässä. Se harmittaa tosissaan, ois voinut varmaan tullut hyvä kisa Mäkelän kanssa. Homma kaatui nyt siihen, kun ajettiin muitten perässä.”
”Ei siinä pöly haitannut, vaan se kun saatiin kiinni eikä missään päässyt ohi. Ei ne nähneet varmaan eivätkä osanneet katsella peiliin tai taaksepäin. Kisa latistu vähän sitten siihen. Ei sille voi mitään ja parhaansa nekin siellä tekee.”

”Kakkosella jäätiin Mäkelälle vain 1,9 ja kolmosella voitettiin 2,5. Olisi varmaan tullut kiva päivä ajaa kilpaa. Kuutonen sitten vain tultiin läpitte. Pyydettiin lähdöissä väliä edelliseen, mutta ei saatu. Olisikohan tuossa lähtöjärjestyksessä vähän kehittelyn paikkaa?”

”Vaikka saatiin kilpailun johdolla yhdellekin pätkälle kaksikin minuuttia minuutin väliin lisää ei se siltikään riittänyt ja saatiin se kiinni kuitenkin. Tämmöistä tää on, muuten olisi ollut oikein kivaa”, tilitti Järvinen.

Mikko Kortesuo oli saanut Starletin lainaksi Seppo Raittilalta ja pistelikin komeasti sillä menemään. Ykkösellä ero Järviseen oli 2,1 sekuntia ja kakkosella 15,5 sekuntia. Kolmosella Kortesuo keskeytti tekniseen vikaan.

Teemu Husso oli saanut kartturikseen Vesa Gladin, joka tekee kovasti töitä sen eteen, että Starleteja tähän luokkaan tulisi koko ajan lisää. Nyt Gladille sattui jo toisen kerran eteen tilanne, että kisaan ei sitten startatakaan. Syynä kartturin vatsatauti.
”Ei pysty Teemu nyt ajamaan, kun molemmista päistä tulee evästä ulos”, mainitsi Glad.

Keijo Hållfast tuli luokassa toisena maaliin.
”Ihan kiva kisa oli. Tiet olivat hyvät, kaikilla samanlaiset. Yritystäkin oli. Kääntymisten ennakkomerkit jäivät kyllä kaivelemaan, niitä saisi ettiä vieläkin sieltä. Ne oli niin mahdottoman pienet ja jossain nurmikossa.”

Kovia menijöitä on totuttu näkemään myös luokassa 13. Niin nytkin, vaikkakaan ei yhtä montaa kuin aiemmin. Nousujohteisesti tänä vuonna ajanut Onni Mustapuro lähti heti alusta asti viemään porukkaa. Pohjat ykköselle. Yksi luokan ennakkosuosikeista, Petri Pousi, jäi 6,9 sekuntia. Reijo Hartikalla ja Antero Sakselinilla oli tiukkaa vääntöä. Hartikka oli ykkösellä 0,1 sekuntia nopeampi.

Teemu Koivunen oli vaikeuksissa. Ykkösen aika on melkein viisi minuuttia Mustapuroa hitaampi. Selitys asiaan kuultiin maalissa.
”Päivä oli muuten hyvä, mutta ykkösellä hajosi kaasupoljin ja hävittiin vissiin viisi minuuttia. Sen jälkeen on ajettu terveisiä”, selvitti Koivunen.

Koivunen sai 10 sekunnin aikasakon myöhästyttyään kakkosen lähdöstä, mutta sen ”kunniaksi” pamautti pohjat kakkoselle. Mustapuro jäi 1,4 sekuntia.

Kolmosella leikistä putosivat Hartikka ja Pousi. Hartikka jarruvikaan ja Pousi tekniseen vikaan. Mustapuro oli jälleen nopein, Koivunen jäi 8,7 sekuntia. Antero Sakselin 12,8 sekuntia. Ensimmäisen lenkin jälkeen Mustapuro oli jo tukevassa, reilun minuutin johdossa. Maalissa Mustapuron voittomarginaali oli reilut kaksi minuuttia ennen Sakselinia. Koivunen oli kolmas.
”Ihan mukava päivä oli. Kun Volvokin toimi niin kuin pitää, oli tosi kivaa”, jutteli Mustapuro.
”Pysyttiin loppuun asti koko hisse-porukan kolmantena. Vähän olisi pitänyt nipistää vielä. En varmaankaan olisi pystynyt. Vika pätkä oli meille tuttu, mutta siellä kaikki meni ok, ei mitään tilanteita. Olen tässä kauden aikana ajanut vähän uloskin ja auto rikkoontunut. Nyt oli kiva, kun kaikki meni ok.”

”En tiedä, viittinkö lähteä yrittämään”, naurahti Mustapuro kysymykseen, nokitetaanko kärkikaksikko seuraavassa kisassa.

Sakselin ei vaikuttanut tyytyväiseltä maalissa.
”Ei mun mielestä ainakaan mennyt hyvin. Jos olisi kaksi meidän luokasta lähtemässä, me oltaisiin viimeisiä. Nyt me oltiin toisia tällä kertaa. Paikkakunnan mies meni niin kovin, ettei meillä ollut mitään asiaa siihen. Ei ollut nautinto ajaa, auto ei toiminut, kytkin luistaa. Ei ollut mukavaa. Ja kaiken lisäksi mies on vanha, parempi kun pysyisi kotona, eikä oo täällä pelleilemässä.”


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2132416