Uutiset

Maanantai, Kesäkuu 10, 2019, 12:30

Oripään lentokenttä keskuspaikkanaan Kaasujalka Ralli ajettiin helteisissä olosuhteissa, lämpömittarin lukema huiteli 30 asteen paikkeilla. Kisassa oli ek-kilometrejä noin 73 ja yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joista kolme viimeistä ajettiin toistamiseen mutta päinvastaiseen suuntaan.

Luokassa 1 Jari Ohrankämmen tuttuun tapaan hallitsi jälleen kisaa. Luokan toinen kilpailija Antti Heinänen tuli myös maaliin. Tänä vuonna luokassa ei toistaiseksi ole enempää autoja ollutkaan. Heinäsen mukanaolosta Ohrankämmen kiittänee, sillä luokkavoitosta napsahtaa näin ollen täydet 11 pistettä. Ohrankämmen johtaakin kategorian pistetaulukkoa 33 pisteellä kolmen luokkavoiton myötä.
”Raskas päivä oli. Tosi kuumaa on, ja kun viime viikolla olin kuumeessa ja vieläkin flunssa päällä, tuli vähän nestevajaustakin. Päätä särki välillä ihan sairaasti”, kertasi Ohrankämmen.

Ohrankämmen ja kartturi Petri Helmikkala ajoivat eräänlaista ”juhlakisaa”, kun Helmikkalalle Kaasujalka Ralli on uran 100:s.
”Noin 90 näistä olen istunut Jarin kyydissä”, kertoi Helmikkala.

Luokassa 2 starttasi kuusi autokuntaa. Kahden talvikisan luokkavoitot menivät Savonlinnassa Hannu Sartovuolle ja Laukaassa Jari Valtaalalle. Luokkaan tuli myös Reijo Halonen Angliallaan.
”Hieno kisa oli. Kolmeentoista vuoteen ensimmäinen ralli, ja sitä edellisestä ehti vierähtää 20 vuotta. En mä ihan tuhkatiheään näitä ralleja ole ajanut. Hiton hieno päivä oli”, paljasti Halonen.

Hallitseva kategorian mestari Matti Leander palasi takaisin kisoihin, ja meno oli mestarin tyyliin sopivaa. Vielä ykköspätkällä Leander lienee karistellut ruostetta ranteistaan, kun sitten kakkosesta lähtien kirjautti kaikille pätkille pohjat. Ykkösen aika oikeutti vasta neljänteen sijaan, 4,4 sekuntia pohjat ajaneen Veijo Hännisen ajasta jäljessä.

Leander ehti kahdeksan pätkän ja noin 73 ek-kilometrin aikana repäistä yli minuutin eron muihin. Jari Valtaala tuli maaliin kakkosena.
”Kyllä tämä tulos tyydyttää. Leander meni omia menojaan, mutta kaikkien muiden kanssa oli tiukempaa. Kovempaa ei kerta kaikkiaan päässyt. Autosta otettiin kaikki irti, parempaan ei ollut mahdollisuuksia”, jutteli Valtaala.

Savonlinnan Veijo Hänninen toi Austin Cooper S:nsä kolmanneksi, eroa Valtaalaan kertyi puolisen minuuttia.
”Kohtuullisesti meni tämä kisa. Ei mitään isompaa ongelmaa ollut, vähän lämpöjen ja renkaiden kanssa. Sähkötkin hävisivät kerran, mutta maaliin sentään tultiin”, kertasi Hänninen.

Hannu Sartovuo jäi neljänneksi.
”Ei kisa täyttänyt toiveita tänään. Ei ollut auto kunnossa. Heinäkuussa yritetään uudestaan. Kaikki kunnia muille, ne meni kovempaa tänään”, heitti Sartovuo.

Luokassa 3 oli vain kaksi autokuntaa, kun aika moni kovimmin pisteistä taisteleva ei päässyt muiden kiireiden vuoksi osallistumaan. Poissa olivat mm. Sakari Salminen ja Bertil Lindholm. Juha Mäkitalo joutui jättämään kisan väliin, kun auto ei sittenkään valmistunut ajoissa.

Martti Sarasto Cortina GT:llä ja Jari Honkalatva Caprilla sen sijaan kisaan starttasivat. Sarasto ajoi pohjat kaikille pätkille. Hänen loppuaikaansa rasittaa vielä 10 sekunnin aikarangaistus, mikä tuli EK:lla 3 tapahtuneesta vilppilähdöstä.
”Oli pakko ajaa kisaa kunnolla, ei ajaminen muuten olisi onnistunut. Tultiin aika varman päälle koko kisa”, raportoi Sarasto maalissa.

Luokassa 4 Kaj Forsberg oli ainoa osanottaja ja myös maaliintulija. Juha Berner joutui jättämään kisan väliin kartturin pakollisen menon vuoksi.
-kk

Pistetilanne kategoriassa 1 kolmen osakisan jälkeen:
Top 10
1. Jari Ohrankämmen HRCF lk 1 Wartburg 353 pisteitä 33
2. Kaj Forsberg AnkUA lk 4 BMW 2002 pisteitä 31
2. Martti Sarasto NHD lk 3 Cortina GT 31 pistettä
4. Antti Heinänen AL-Myrskylä lk 1 Fiat 850 Special 27 pistettä
5. Jari Valtaala AlavUA lk 2 Corolla 20 pistettä
6. Hannu Sartovuo HRCF lk 2 Escort GT 18 pistettä
7. Juha Berner HyUA lk 4 Valiant V100 18 pistettä
7. Jari Honkalatva JSAST lk 3 Capri 1600 GT 18 pistettä
9. Veijo Hänninen SLUA lk 2 Austin Cooper S 17 pistettä
10. Sakari Salminen HRCF lk 3 Cortina GT 15 pistettä

 


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2535293