Uutiset

Maanantai, Kesäkuu 10, 2019, 12:25

Oripään lentokenttä keskuspaikkanaan Kaasujalka Ralli ajettiin helteisissä olosuhteissa, lämpömittarin lukema huiteli 30 asteen paikkeilla. Kisassa oli ek-kilometrejä noin 73 ja yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joista kolme viimeistä ajettiin toistamiseen mutta päinvastaiseen suuntaan.

Luokassa 8 Markku Hakala nautiskeli kisastaan ja naureskeli maalissa, että oli kiva ajaa ”luokkavoitosta”. Luokassa Hakala on säännöllisesti ollut ”se kakkonen”, kun voittoon on aikanaan ajanut Henry Äyräväinen ja sittemmin Arttu Karttunen. Tällä kertaa Karttunen oli ilmoittautunut isompien autojen luokkaan, mutta joutunut sitten perumaan osanottonsa.

”Toyota toi nyt 18:nnen kisan ja 18:nnen kerran meidät maaliin ja luokkavoittoon. Auto oli jo paljon parempi, mutta ei me Artulle oltaisi keritty siltikään. Tää oli ihan kivaa, ja olen tyytyväinen päivään, kun en ollut kenenkään jaloissakaan.”

Luokassa 9 Raimo Lindenin ja Pertti Blomroosin kisa tyrehtyi jo alkuvaiheissa, kun Blomroosin Sciroccoon ilmaantui ongelmia. Ykkösen vajaalla neljällä kilometrillä eroa tuli 22 sekuntia, kakkosella lähes 2,5 minuuttia ja kolmannella mies jo keskeyttikin. Linden tuli maaliin.

Luokassa 10 ei ollut osanottajia.

Luokassa 11 Tommi Järvinen ja Keijo Hållfast olivat ainoat osanottajat, molemmat Starleteilla. Järvinen oli hurjassa vauhdissa. Ykkösen jälkeen kokonaistuloksissa Joni Mäkelä oli vielä 0,6 sekunnin erolla ykkönen, mutta Mäkelän keskeytettyä Järvinen nousi kärkeen eikä siitä paikasta enää luopunut. Kahdeksan pätkän jälkeen muut olivat jääneet puolen minuutin päähän.
”Ihan omaa hyvää ajoa oli tämä päivä. Vähän seurattiin takanatulevia, katottiin etteivät ohi pääse. Jotain ongelmia varmaan oli aamupäivällä Pousilla, kun se yhdellä pätkällä jäi vähän enemmän”, pohti Järvinen maalissa.
”Starletilla sai pitää aika lailla kaasun pohjassa näillä teillä. Välillä kaipasin jo lisää kulkuakin, mutta me koetettiin sit mutkat mennä vähän kovempaa. Tää on hyvä auto ja tällä on kiva harrastaa, en yhtään haikaile isomman auton perään.”

”Päinvastaiseen suuntaan ajetut pätkätkin olivat ihan ok ja kivoja ajaa. Etukäteen mietin, että tuleeko mitään hankalia spooreja, mutta ei tullut, kaikki oli ok.”

”Vika pätkä oli kiva rallitie, kun oli ylityksiä ja mutkiakin, eikä liian paljon suoria.”

”Olen kerran ainakin tai kaksikin kertaa ollut hisse-porukan päivän nopein kuljettaja, silloin ajoin Avengerilla”, muisteli Järvinen menneitä.

Luokassa 12 Juha Laaksonen oli jälleen ainoa kuljettaja. Eikä sitäkään kauaa kestänyt, sillä Laaksonen keskeytti tekniseen vikaan kakkosen jälkeen. Ennen starttia Laaksonen hieman epäili autonsa kestävyyttä, sillä pari viikkoa aiemmin Kemoran ratakisoissakaan Golf ei ollut suostunut toimimaan.

Luokassa 13 kävi kova kato, kun kahdeksasta autokunnasta vain kaksi suoriutui maaliin asti. Heti ykköselle jäi Teemu Koivunen, kun kardaani irtosi. Kakkoselle jäivät Onni Mustapuro tekniseen vikaan ja Jere Piekkala, kun moottorin nesteet valuivat ulos. Neloselle jäi Harri Eerola vetoakselin pettämiseen. Antero Sakselin oli kolmosen jälkeen kakkosena Petri Pousin jälkeen 0,6 sekunnin erolla, mutta nelosella ajoi sitten ulos ja keskeytti. Jarmo Mustonen keskeytti käyntihäiriöiden vuoksi kuutosen jälkeen.

Pousi siis voitti. Reijo Hartikka Roosa Puran kanssa tulivat Kadett GT/E:llä maaliin toisena autokuntana luokassa 13.
-kk

Pistetilanne kategoriassa 3 kolmen osakisan jälkeen:
Top 10
1. Tommi Järvinen TeisUA lk 11 Starlet 33 pistettä
2. Raimo Linden Jämsän Äijät lk 9 Celica 1600 31 pistettä
3. Reijo Hartikka KySUA lk 13 Opel GTE 24 pistettä
4. Arttu Karttunen AMM lk 8 Mazda 1300 20 pistettä
4. Juha Laaksonen Vitikan UA lk 12 Golf 16S 20 pistettä
4. Petri Pousi TullUA lk 13 Volvo 242 pisteitä 20
7. Jyrki Putila LeppävRT lk 13 Volvo 242 pisteitä 18
8. Pekka Salenius LMM lk 10 Ascona B 18 pistettä
8. Markku Hakala FoSUA lk 8 Corolla 18 pistettä
10. Pertti Blomroos WRT lk 9 Scirocco GTI 11 pistettä
10. Tuomo Hannonen HRCF lk 13 Escort RS 11 pistettä

 


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2535315