Uutiset

Perjantai, Maaliskuu 15, 2019, 08:05

Yhdeksän osakilpailun historicien rallien EM-sarja 2019 alkaa tänään perjantaina Costa Brava Rallilla, joka ajetaan koillis-Espanjassa Gironan kaupungin ympäristössä. Suomalaisia autokuntia kisan osanottoluettelosta löytyy peräti kahdeksan.

EM-sarjan avauskisa on kokonaan asfaltilla ajettava ralli. Erikoiskokeita kisassa on 10, ja niiden yhteispituus on noin 100 km. Ralli alkaa perjantaina noin klo 17 Espanjan aikaa ja päättyy lauantaina noin klo 21.00.

Kilpailunumerolla 6 luokassa E6 ja ikäkategoriassa 4 suomalaisista starttaa Ville Silvasti, joka on liikkeellä juuri valmistuneella legendaarisella ja suomalaisille kovasti tunteita nostattavalla Lancia Rally 037:lla. Kartanlukijana Villellä toimii Risto Pietiläinen. Suomalaispari saanee kovaa vastusta muutamista saman luokan autokunnista, nimittäin nimimerkillä ”Lucky” ajava italialainen lähtee numerolla 1 kartturinsa Fabrizia Ponsin kanssa jahtaamaan kategoria- mutta tietenkin myös luokka- ja koko kisan voittoa Lancia Delta Integralella. Myös norjalainen Valter Christian Jensen BMW M3:lla ja ruotsalainen Mats Myrsell ovat ennakkosuosikkien listalla.

Kategoriassa 4 ajaa myös toinen suomalaispari, kun Jouni Papunen yhdessä Petteri Soinin kanssa lähtevät kisaan Mercedes Benz 190:lla. Papusen luokka on E4.

Seuraavaan osakilpailuun Tsekissä myös Jari Latvala aikoo Toyota Celicallaan lähteä kartturinsa Kari Mustalahden kanssa. Espanjan avauskisa jäi kaksikolta väliin, sillä Latvalan ehdokkuus eduskuntaa pitää miehen kiireisenä tässä vaiheessa Suomessa.

Kategoriassa 3 suomalaisautokuntia on kolme. Hyvinkääläinen Pentti Veikkanen lähtee kartturinsa Timo Jaakkolan kanssa metsästämään euroopanmestaruutta. Viime vuonna pari törmäsi jatkuvasti teknisiin ongelmiin, eikä pistesaldo karttunut oikeastaan lainkaan. Veikkanen myönsi tähtäävänsä mestaruuteen, mutta realistisesti tietää, että vanhojen autojen kanssa ei koskaan voi olla varma maaliinpääsystä.

Parin vuoden takainen euroopanmestari Esa Peltonen innostui uudestaan lähtemään EM-sarjaan. Espanjassa Peltonen starttaa numerolla 19 Jyrki Saarron kanssa Starletilla. Kategoriassa 3 ajava Peltonen taistelee luokkapisteistä luokassa D1, Veikkanen luokassa D4.

Veikkasen kanssa samassa luokassa D4 ajaa myös Klaus Wilkman, jolle nuotteja lukee mm. Heikki Westerlundin kartturina tutuksi tullut Hanna Valonen. Wilkman ajaa Triumph TR8 -autoa.

Kategoriassa 1 Sverre Norrgård kartturinsa Ari Koposen kanssa starttaavat numerolla 32 yhteen suosikkiralleistaan BMW 2002 TI:llä. Tuttuun tapaan samassa luokassa ja numerolla 33 pisteistä kisaa Elias Kivitila yhdessä Timo Tuomisen kanssa. Tällä kertaa pari on liikkeellä myös BMW 2002 TI:llä. Kolmas suomalaispari on Jari Hyvärinen ja Jarno Ala-Turkia. He ajavat Volvo Amazon 122:lla, joka saa kylkeensä numeron 35.

EM-sarjassa kilpailijat keräävät ikäkategorioissaan luokittain pisteitä yhdeksässä kilpailussa. Kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan kuuden parhaan kisan pisteet. Suomen osakilpailu Lahdessa elokuun toisena viikonloppuna on sarjan ainoa soraralli.

-KK

 

 

 

 


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2535309