Uutiset

Tiistai, Helmikuu 12, 2019, 15:22

Ohrankämmen ja Forsberg tasapisteillä johtopaikalle

Ikäkategorian ->69 luokassa 1 Jari Ohrankämmen–Petri Helmikkala Wartburgillaan ottivat jo toisen luokkavoiton tällä kaudella. Luokan toinen autokunta, Antti Heinänen–Sari Paakkari, Fiat 850 Specialilla tulivat myös maaliin. Ohrankämmen nousi maksimipistein ikäluokan pistekärkeen yhdessä luokassa 4 ajavan Kaj Forsbergin kanssa. Heinänen on kahdella kakkossijallaan pistetaulukon neljäntenä samalla pistemäärällä Juha Bernerin kanssa.

Luokassa 2 lähtijöitä oli lopulta neljä autokuntaa, kun Jukka Eteläniemi perui osanottonsa. Savonlinnasta pois ollut alavutelainen Jari Valtaala oli ykköspätkällä nopein ennen Hannu Sartovuota, tosin vain 0,2 sekunnilla. Veijo Hänninen jäi 6,9 sekuntia pohjista.  Sen jälkeen Sartovuo otti johdon luokassa, kunnes viimeisellä ajoi ulos ja keskeytti. Ennen vikaa pätkää Sartovuo oli 4,8 sekuntia Valtaalan edellä. Hänninen oli kolmas, eroa Valtaalaan kuitenkin jo yli kaksi minuuttia. Ari Koskinen tuli myös maaliin.

Luokassa 3 odotettiin Martti Saraston ja Juha Mäkitalon välistä taistelua voitosta. Sarasto veti ykköselle 8,6 sekuntia paremman ajan kuin Mäkitalo, joka oli toinen. Sen jälkeen Mäkitalon vauhti alkoi tyrehtyä, kunnes mies keskeytti tekniseen vikaan kolmosella.
”Kannentiiviste taisi mennä. Ainakin näytti siltä, että öljyt ja vedet ovat sekaisin”, kertoi Mäkitalo.

Ongelmiin vain 4,5 kilometriä lähdöstä joutui myös Bertil Lindholm.
”Lämmityslaitteen kenno hajosi, minkä vuoksi ohjaamoon tuli ihan kaamea ’sumu’. Tuulilasi huurtui eikä ulos nähty mitään. Yritettiin pyyhkiä lasiakin, mutta eihän siitä mitään tullut. Ykkönen päästiin jotenkuten läpi ja kakkosellekin. Kun ei nähty ulos, ajettiin vielä hankeenkin. Sitten oli pakko keskeyttää”, kertasi Lindholm.

Martti Sarasto voitti lopulta lähes viidellä minuutilla ennen Jari Honkalatvaa.
”Aika pöperöistä oli, ja varman päälle tultiin. Tiet olivat hurjassa kunnossa, jopa näinkin pienellä numerolla (11). Tykkään pienistä, kiharaisista teistä, mutta jos vähänkin nousi pois spoorista sivuun, oli ongelmia. Se pitkä 20-kilometrinenkin oli kiva ajaa, kun se oli niin monipuolinen tie”, tilitti Sarasto maalissa.

Sakari Salminen vaimonsa Helena kanssa sijoittuivat luokassa kolmanneksi.
”Koko päivä oli sellaista taistelua, tietäkään ei oikein tahtonut nähdä. En muista, koska olisin näin paljon ajanut metsäautoteitä”, jutteli Salminen.

Luokassa 4 taistelupari oli jälleen Kaj Forsberg–Joni Forsberg sekä Juha Berner–Jouni Tanninen. Isolla Valiantilla ajava Berner ei liiemmin moiti teitten kapeutta, mutta nyt ei oikein ”osunut”.
”Aika huonosti tämä mahtui nyt penkkojen väliin, haastava reitti oli tällä kertaa. Tilanteita oli paljon ja läpi päästiin, onhan se jo puoli voittoa. Ei ajaminen tällä kertaa ollut oikein nautinnollista”, myönsi Berner.

BMW 2002:lla ajava Forsberg nappasi nyt jo toisen luokkavoiton ja on tämän ikäkategorian pistetaulukossa johdossa tasapistein Jari Ohrankämmenen kanssa.
”Oli pakko vain yrittää pysyä spoorissa, kun puuroa oli pelkästään ympärillä. Tiet meni hurjaan kuntoon, oli ihan kauheeta. Ai, luokkavoitto tuli? Olen kieltänyt tulosten kertomisen autossa kisan aikana, joten nyt vasta tiesin tämän”, paljasti Forsberg.

Luokkaan 4 ilmoittautunut pari Raimo Kesseli–Mikko Pyykkö jäivät kisan katsastukseen, kun kypärät eivät olleet ”ajan tasalla”.

Top 10 – Pistetilanne osakisan 2/6 jälkeen:
1. Jari Ohrankämmen HRCF lk 1 Wartburg 353 pisteitä 22
1. Kaj Forsberg AnkUA 4 BMW 2002 pisteitä 22
3. Martti Sarasto NHD 3 Ford Cortina GT 20 pistettä
4. Antti Heinänen AL-Myrskylä 1 Fiat 850 Special 18 pistettä
4. Juha Berner HyUA  4 Valiant V100 pisteitä 18
6. Sakari Salminen HRCF 3 Ford Cortina GT 15 pistettä
7. Hannu Sartovuo HRCF 2 Ford Escort GT 11 pistettä
7. Juha Mäkitalo EPUA 3 Alfa Romeo Giulia 11 pistettä
7. Jari Valtaala AlavUA 2 Toyota Corolla 11 pistettä
10. Veijo Hänninen SLUA 2 Austin Cooper S 9 pistettä
10. Jari Honkalatva JSAST 3 Ford Capri 1600 GT 9 pistettä

Veteraanisarjan pistetilanne:
1. Martti Sarasto 22 pistettä
2. Sakari Salminen UAU luokka 3 Ford Cortina GT 16 pistettä
3. Bertil Lindholm AL-Hki 3 Cortina Lotus 9 pistettä
3. Veijo Hänninen 9 pistettä

 

 

 


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2535359