Uutiset

Torstai, Helmikuu 7, 2019, 12:41

Historic Rally Trophy -sarja jatkuu Savonlinnan jälkeen lauantaina 9.2. Laukaassa, jossa on luvassa jälleen todellinen talviralli. Lunta on tänä talvena saatu oikein kunnolla. Kun vielä säätila on vaihtunut plussan puolelta koviin pakkasiin, luvassa lienee mielenkiintoinen reittikin. Kun Savonlinnassa harmiteltiin valkoista kirkkautta ja vaikeasti erottuvaa tietä, Laukaassa kilpailijoita odottanee ajamisen kannalta erittäin raskas kilpailu.

Historic-luokkiin Laukaan Peurunkaralliin ilmoittautuneita tuli toistakymmentä enemmän kuin sarjan avauskilpailuun. Vain kahdessa luokassa; 10 ja nuottisarjan luokassa 21, on vain yksi osanottaja, muissa luokkavoittajat keräävät maksimipistemäärän eli 11 pistettä.

Ikäkategorian ->69 pistekärjessä 11 pisteellä ensimmäisen kisan jälkeen ovat Jari Ohrankämmen, Juha Mäkitalo ja Kaj Forsberg. Luokan 2 Savonlinnassa voittanut Hannu Sartovuo sai vastusta nyt oikein ”roppakaupalla”, kun neljä kuljettajaa avaa kautensa Laukaassa.

Kategoriassa ->75 luokkavoittajat Jussi Lappalainen, Joni Mäkelä ja Janne Kanerva ovat vanhoja ennakkosuosikkeja Peurunkarallissakin. Jokaiseen luokkaan on saatu myös lisää kilpailijoita. Mäkelä oli Savonlinnassa koko historic-porukan nopein kuljettaja. Mielenkiintoista nähdä, ovatko haastajat päättäneet pudottaa miehen ”valtaistuimeltaan”.

Historiceissa ->81 Savonlinnan luokkavoittajista Arttu Karttunen sai tutun kaverin luokkaansa 8, kun Markku Hakala aloittaa kautensa Laukaassa. Pekka Salenius joutuu ajamaan ainoana luokassa 10. Juha Laaksosen kaveriksi luokkaan 12 tulee tällä kertaa vuoden tauon historiceissa pitänyt Jukka Soimetsä Golfilla. Luokan 13 listassa on vaihtelua, mutta lukumäärä lisääntyi vain yhdellä. Vuoden 2017 luokan 2 voittanut ja ikäkauden ->69 pistetaulukossa vain pisteellä kuudennen sijan 13-sataisella Escortilla hävinnyt Petri Pousi nähdään Peurunkarallissa Volvo 242:lla. Matti Jaatinen keskeytti Savonlinnassa ek:lla 1 öljynpaineiden katoamiseen. Jaatinen on Peurunkarallin listoilla, toivottavasti on lyhyen ajan puitteissa ehtinyt saada moottorinsa kuntoon. Jyrki Putila nappasi luokan 13 voittopisteet Savonlinnasta.

Ikäkategoriassa ->90 kaikissa luokissa on enemmän kuin yksi autokunta. Kari Holmberg luokassa 15 haastaa Peugeot 205 GTI:llä Esa Lindroosin, joka Savonlinnassa vaimonsa Anjan kanssa olivat ainoat maaliintulijat luokassaan. Juha Selänne luokassa 14 on jalkavaivan vuoksi ollut sairauslomalla. Toivottavasti kytkinjalka on ehtinyt Savonlinnan jälkeen kuntoutua. Eipä se tosin sielläkään vauhtia näyttänyt liiemmin hiljentäneen, kun luokkavoitto heltisi selvällä erolla.

Savonlinnaan luokkaan 11 ilmoittautunut, mutta kisan perunut Seppo Raittila löytyy Laukaan Peurunkarallin lähtöluettelosta. Luokka on kuitenkin 19 eli nuottisarjalaisten puolella.

Nuottisarjalaiset saavat viimevuotisen Ähtärin osakisan tapaan Jari-Matti Latvalan ”kirittäjäkseen” luokkaan 22. Poissa Laukaasta on Antero Laine, joka osallistuu Ruotsin MM-rallin yhteydessä ajettavaan historicien kisaan. Yksityiskuljettajalle lienee liian tiukka aikataulu ajaa ensin Laukaassa ja olla heti keskiviikkona sitten nuotittamassa Ruotsissa.

Esa Peltonen on ilmoittautuneiden joukossa luokassa 19, luokassa 20 on kaksi autokuntaa ja luokassa 21 Tommi Hannuksela on ainoa kuljettaja.

Tasanopeusluokassa ilmoittautuneita on 12, loppujen lopuksi kaksi vähemmän kuin Savonlinnassa. Kolme autokuntaa ei Peurunkaralliin enää lähtenyt, mutta Esa Pihlaja-Kuhna tuli aloittamaan kautensa Laukaassa.

VW-sarjassa Laukaassa on seitsemän ilmoittautuneita, Bemareita on 12. Kaiken kaikkiaan Peurunkaralliin ilmoittautui 150 autokuntaa.

Peurunkarallin aikataulua:
Alla aon järjestäjän ilmoittamia kellonaikoja. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että ainakin maaliintulo- sekä palkintojenjakojen aikoihin kannattaa suhtautua ”epäillen”. Aika usein aikataulu on venynyt yli suunnitellun. Talvikisoissa on enemmän kuin mahdollista, että aikataulut muuttuvat kisan aikana:

TASANOPEUS, luokka 23
klo 9.15 Ilmoittautuminen ja materiaalien jako, Rokkamäentie 1
klo 9.45 Turvatarkastus, Kankaanpääntie 4
klo 10.00 Lähtöön oikeutettujen lista julkaistaan
klo 10.45 Kilpailun lähtö, Peurunka
noin klo 13.50 Kilpailun tauko
klo 15.43 Kilpailun maali
klo 17.00 Palkintojen jako

RALLILUOKAT, muut kuin lk 23
klo 6.30 Paperitarkastus ja materiaalien jako Peurungassa, Peurungantie 85, respan puoleisessa päässä nuotittaville luokille (lk18–22 ja 26–28).
klo 7.00 Nuotitus alkaa EK 1–5, päättyy porrastetusti
klo 10.00 Ilmoittautuminen ja materiaalin jako, Rokkamäentie 1, ei-nuotittavat ralliluokat (lk 1–17, 24–25 ja 29–31)
klo 10.30 Turvatarkastus, Kankaanpääntie 4
klo 11.00 Lähtöön oikeutettujen lista julkaistaan ja täydennys 30 min. välein
klo 12.01 Kilpailun lähtö, Peurunka, nro 1
klo 13.00 Nuotitus päättyy viimeisten erikoiskokeidenkin osalta
noin klo 14 Kilpailun tauko, Laukaantie 25 alkaa
klo 16.47 Kilpailun maali nro 1, Peurunka
klo 19.30 Palkintojen jako

KILPAILUTOIMISTO
Kylpylähotelli Peurunka, Peurungantie 85, Laukaa
Kilpailijoiden yhdyshenkilö: Reijo Laitinen p. 0400 547 565, reijo.laitinen@pp8.inet.fi

-kk


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2132388